Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Финансовое право, 22 июня 2023, вопрос №87140

Що робити, якщо я позичів грощі знайомому, але він не хоче їх виплачувати?

Десь в грудні я погодився взяти кредит та позичити йому грощі, а саме 5000 грн, кредит тещ брав на сумму 5000 грн, з тих пір і досі він не повернув грошей, ми домовились що він закриє і відсотки. Є фото де він обіцяє закрити кредит.

Ответы юристов (3)

    Богданов Микита
    Богданов Микита 10 месяцев назад

    Юрист, г. Одесса, 10 лет опыта

    Доброго дня. Якщо є розписка, тоді можете стягнути борг з нього через суд. Якщо ні, тоді можете спробувати звернутись до поліції. Без розписки гроші не повернути

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Глібе!

    Розписка дає Вам право звернутись до суду.

    Будуть додаткові питання чи бажання отримати персональну консультацію, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото! Постараюсь на них відповісти.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 10 месяцев назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго Вам вечора. В цивільно-правових спорах з договірних відносин сторони мають подавати суду в першу чергу письмові докази. На практиці розписка приймається судом до розгляду в якості письмового доказу в таких спорах. Для успіху в суді в такій справі Вам потрібно мати з доказів на Вашу користь як не договір, то хоча б розписку.

    Ви можете спробувати звернутись до суду або звернутись в поліцію зі скаргою на шахрайство позичальника. Якщо взяття Вами кредиту було документально оформлено, то Ви зобов'язані віддати борг по кредиту.

    Ви можете звертатись до мене для надання різноманітних додаткових правових послуг з цього чи інших запитань. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію з рядом різних правничих послуг, написати тексти юридичних документів чи надати інші правові послуги. Можу написати для Вас текст позовної заяви чи текст заяви в поліцію.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України