Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Банковское право, 19 июля 2023, вопрос №88621

арешт коштів на пенсійній карточці

Доброго вечора.
Підкажіть, будь ласка, чи має право банк блокувати кошти на ПЕНСІЙНОМУ РАХУНКУ (заблокована карточка і пенсіонер не може розпорядитися своєю пенсією) за постановою державного виконавця , враховуючи вимоги ЗУ "про виконавче провадження" - забороняється у період воєнного стану.

Але виконавець трактує по -іншому - забороняється накладати стягнення 20% на пенсію, а інші рахунки можуть "чіпати" (не зрозуміла). Крім того, виконавець сказав, що саме БАНК повинен був визначити рахунок, який не підлягає стягненню. І ПРИ цьому банк повинен був відмовити у взятті постанови про арешт на підставі, того що кошти на такому рахунку не підлягають стягненню. А банк в свою чергу просто заблокував та не розбирався що це цільовий рахунок, і що такі кошти не можуть арештовуватися. Також виконавець обгрунтовує, що пенсійний рахунок не рахується спеціальним рахунком і відповідно на нього можна накладати арешт.................
Крім того, була написана заява на визначення поточного рахунку (13400 грн), але мене цікавить ще заява ПРО ЗНЯТТЯ АРЕШТУ З ПЕНСІЙНОГО РАХУНКУ у відповідності зі змінами до ЗУ "Про виконавче провадження". МОЖУ Я ОДНОЧАСНО НАПИСАТИ 2 ЗАЯВИ. І чим вони відрізняються (тобто якщо знімають арешт? а боржник, наприклад, зняв всі кошти з карточки, тоді виконавець буде шукати інше майно, щоб стягнути борг?????? ЧИ ЯК????) Виконавець сказав, що скоріш за все, відмовлять та направлять до банку, щоб той визначив рахунок і відповідно зазначив, що такий рахунок не підлягає арешту.
. Прокометуйте, будь ласка

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Карина!

    Чекайте на відповідь виконавчої служби. Якщо вона буде незадовільною, Ви можете її оскаржити в судовому порядку.

    У разі уточнень чи додаткових питань можете поспілкуватись зі мною персонально. Для того треба лише натиснути кнопку "звернутись" біля мого фото.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України