Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Финансовое право, 31 июля 2023, вопрос №89250

Сколько стоит сейчас процедура банкротства физ лица?

Здравствуйте! Сколько на данный момент,будет стоит процедура банкротства для физ лица? В интернете везде разные цифры. И как быть должнику он и так деньги везде должен. Откуда брать такие деньги. Зачем это все тогда.

Ответы юристов (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, зверніться у податкову за безкоштовною консультацією.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Максиме!

    Відповідно до частини 2 ст. 34 КУзПБ до заяви кредитора додаються: докази сплати судового збору, крім випадків, коли згідно із законом судовий збір не підлягає сплаті; довіреність чи інший документ, що засвідчує повноваження представника, якщо заяву підписано представником; докази авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень; докази надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів.

    Таким чином, обов'язковими умовами ініціювання кредитором провадження у справі про банкрутство боржника є, зокрема сплата судового збору та авансування винагороди арбітражному керуючому, виходячи з трьох розмірів мінімальної заробітної плати, яка з 1 січня 2023 року становитиме 6700, 00 грн, за три місяці виконання повноважень.

    Згідно з пунктом 9 частини 2 ст. 4 Закону «Про судовий збір» за подання до господарського суду такої заяви кредитора встановлена ставка судового збору у розмірі 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, який з 1 січня 2023 року складе 2684,00 грн.

    Отже, для того, щоб ініціювати провадження у справі про банкрутство, кредитор у 2023 році має понести витрати на оплату судового збору у розмірі 26840 грн. та здійснити авансування винагороди арбітражному керуючому у розмірі 60300,00 грн.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче Вам допоможу розібратися в питання більш детально.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України