Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Банковское право, 05 сентября 2023, вопрос №91731

Овердрафт как быть ,что делать?

Здравствуйте,вчера мне пришло уведомление от УБКІ что на меня оформлен новый кредит в izi банк 31августа 23года, скрин фото прилогаю.После чего я связался с банком там мне ответили что все мои карты закрыты долгов нет .Я закрыл карту этого банка ещё в 21 году прямо в банке.Но есть какой-то долг как они написали "Овердрафт"сумма долга 3300грн,как он мог оказаться если карта закрыта ещё в 21 году.Что делать мне в этой ситуации?

Ответы юристов (8)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, Надайте довідку про закриття карт та відсутність заборгованості. Або ігноруйте дане повідомлення.

    Строк позовної давності 3 роки

    • Александр Клиент 8 месяцев назад

      Здравствуйте, спасибо за быстрый ответ у меня есть отчёт от УБКИ что кредит закрыт в 21 году,также есть скрин шоты переписки с оператором этого банка где он написал что кредитов и карт на меня в ихнем банке нет но долг есть,и они предлагают обратится в банк для обновления моих данных и решения вопроса.Также хочу добавить что с 6 апреля у меня не активный паспорт по причине того что не вклеена фотография ,так как мне исполнилось 45 лет.

      • Корнійчук Євген Іванович

        Доброго дня, паспорт на період військового стану має свою юридичну силу.

        Вимагайте від банка розрахунок заборгованості, з якого періоду виник і як нараховували. Також банк повинен був вас повідомити про наявність заборгованості одразу а не через два роки. Тому це можно вважати шахрайськими діями зі сторони банку. На мою думку банк вряд и подасть на вас до суду і т. Д

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    Можу зробити адвокатський запит у банк. В таких випадках вони зобов'язані надати відповідь протягом 5 днів з дня отримання запиту.

    Виникне потреба у персональній консультації, я завжди готовий це зробити!

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Направте офіційний запит в Банк. Вимагайте надання виписки по картковому рахунку. Після цього приймите рішення як діяти.

    • Александр Клиент 8 месяцев назад

      Здравствуйте,так карта закрыта и в банке была разрезана консультантом банка.

      • Богун Сергій Павлович

        Ситуація справді дивна. Проте Вам необхідно зрозуміти природу заборгованості. До цього необхідно отримати виписку за картковим рахунком.

    Александр Клиент 7 месяцев назад

    Здравствуйте,вот пришло письмо из банка где они описали откуда взялась сумма долга по их мнению после закрытия карты спустя 2 года...вітання, Олександр ! служба підтримки izibank, мене звати Денис!

    інформуємо з приводу вашого звернення.Платіж який був здійснений на вашу картку 15.07.2021 р на суму 3940 грн був неуспішним , банк не отримав підтвердження зарахування по даному переказу , від банка відправника.Тобто кошти зі сторони відправника або не були списані , або повернулись на рахунок.Так як ці кошти були використані вами , а платіж зі сторони відправника був неуспішним , і операція була відмінена – на рахунку залишилась заборгованість.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України