Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Банковское право, 15 сентября 2023, вопрос №92663

Мікрозайми спростувати відсотки

В мене прострочені платежі по мікрозаймазх і вони нараховують дуже великі відсотки чи можно якось через суд спростувати відсотки? Я наразі за кордоном тільки почала працювати

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Катерина!

    Наразі за Вами залишається обов’язок повернути борг та сплатити відсотки по кредиту. Але якщо Ви не можете робити це згідно з графіком, фінансова установа не має права нараховувати пеню або штрафувати. При цьому, відсотки будуть нараховуватися відповідно до узгоджених тарифів та графіку фінансової установи.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 7 месяцев назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Доброго дня, для повної і обгрунтованої відповіді необхідно конкретизувати питання. Нараховувати відсотки за користування можуть тільки в рамках строку договору, тому нарахування відсотків поза межами цього строку є незаконні, штрафи в період військового стану не нараховуються. Єдиний спосіб у вас стягнути на даний час можливо тільки в судовому порядку, фінустанови в суд ідуть в тому випадку коли по-перше у вас цікава сума боргу, і реальна сума, а не з повітря взята, або коли вони використають всі можливості стягнути з вас в добровільному порядку. Їх основна діяльність це "довбать" дзвінками, а потім передавать цей борг колекторам, і в цьому ланцюгу може бути не одна, а декілька колекторських компаній.

    Єдиний спосіб, яким вони користувалися це був виконавчий напис, який виносив "чорний" нотаріус, і тоді виконавча стягувала примусово, накладала арешти на картки, на жаль не всі люди оскаржували такі написи, а на даний час (під час війни) такі написи заборонені.

    Тривалий час займаюсь кредитними справами, можу детально проконсультувати вас.

    • Катерина Клиент 7 месяцев назад

      0975649452 це мій номер телефону, скільки коштують Ваші послуги по консультації та перегляд договорів ?

      0951227945 цей номер вайбер, ватсап телеграм

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 7 месяцев назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Доброго дня, вибачте не заходила сайт, була на реабілітації. Якщо актуально завтра наберу вас.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України