Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 16 сентября 2023, вопрос №92726

Висновок лкк про потребу в постійному сторонньому догляді.

Доброго дня.Хотів би уточнити. Чи підйде висновок лкк (форма 080-0/2о ВИСНОВОК
про наявність когнітивних порушень у громадян похилого віку,
унаслідок яких вони потребують надання соціальної послуги
з догляду на непрофесійній основі ) для отримання відстрочки від мобілізації ? Адже в ньому немає слів про потребу в постійному стрронньому догляді, про що вказано в абзаці 10 частина 1 ст. 23. Чи не буде проблем з тим, що у висновку не таке формулювання, як цьго вимагає дана стаття ?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Богдане!

    Однозначно підійде!

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Сердюк  Владислава  Андріївна
    Сердюк Владислава Андріївна 7 месяцев назад

    Юрист, г. Харьков, 2 года опыта

    Доброго дня!

    Теоретично, такий висновок має давати підставу для відстрочки,

    ПРОТЕ на практиці часто трапляються випадки, коли при наявності у особи висновку ЛКК (форма 080-0/2о) прикордонна служба відмоляє у перетині кордону, обгрунтовуючи це тим, що в такому висновку немає вказівки про потребу у постіному сторонньому догляді. Таке питання може виникнути і у ТЦК, якщо Вам необхідно оформити відстрочку від мобілізації.

    Тому, під час оформлення такого висновку, краще попросити у ЛКК оформити ще одну додаткову довідку (висновок), де вже буде зазначено, що така особа потребує постійного стороннього догляду.

    На все добре!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Так, піде. Це висновок і так сам по собі передбачає потребу в постійному догляді. Якщо хочете, попросіть надання у Вашій ситуації висновок ЛКК, де буде прописано потребу в догляді.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України