Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 18 сентября 2023, вопрос №92870

Звільнення при ліквідації підприємства

Добрий день, підскажіть будь ласка як правильно поступити. Підприємсво на якому я працюю визнали банкротом, і його ліквідують. Нас всіх звільнять через два місяця по ліквідації. В мене на цьому підприємстві є борг по заробітній платі. Підскажіть будь ласка, як правильно , коли і на кого подавати до суду, щоб отримати свої гроші?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Світлана!

    Зобов'язані при звільненні надати повний розрахунок, включно з боргами по зарплаті.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Дійсно, при звільненні мають все погасити. Якщо не погасять, тоді прийдеться звертатись до суду.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!

    Юрій
    Юрій 7 месяцев назад

    Юрист, г. Киев, 6 лет опыта

    Згідно зі ст. 233 Кодексу законів про працю, працівник має право пред'явити позов про стягнення невиплачених сум протягом трьох місяців з моменту "одержання ним письмового повідомлення про суми, нараховані та виплачені йому при звільненні".

    В даному випадку строк для звернення до суду - три місяці - почне обчислюватися з моменту видачі наказу про Ваше звільнення.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України