Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Банковское право, 24 сентября 2023, вопрос №93352

Чи має право банк подавати в суд без попередження та стягувати до суда кошти?

така ситуація.
У мами була кредитна картка моно, карта універсальна. вона користувалася кредитом. коли почалася війна, тимчасово втратила роботу, так як завод, де вона працює, був в окупації. Після відновлення режиму роботи кожен місяць сплачувала мінімальні % по кредиту. ще ситуація ускладнилась тим, що літом захворів батько, який через 21 день помер. на його лікування було витрачено багато запозичених коштів, також на поховання. але % сплачувала регулярно.
І от в липні моно банк потребував заплатити всю сумму зразу, яка зараз сягає близ 14698 грн, АЛЕ з них нарахували судові витрати в розмірі 2684 грн, бо банк подав до суду і засідання 25.10, але ж самого суду ще не було - яке право банк мав нараховувати ці витрати на її сторону? і саме питання таке: ми готові заплатить всю сумму, але чи є сенс подавати заяву на відшкодування цих 2684 грн + судові витрати що ми понесем подаючи цю заяву до суду.

Ответы юристов (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, якщо суду не було вы можете заключить мирову угоду і не сплачувати судові витрати.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Любове!

    Рекомендую домовлятись з кредитором.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України