Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Миграционное право, 04 октября 2023, вопрос №94142 900₴

Компания предлагает своего спонсора U4U

Компания предлагает помощь по выезду за программой U4U. Она надает своего спонсора и помогает с документами. Они отправили договор. Что не так в договоре?

Ответы юристов (4)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович
    100%

    Доброго дня.

    Практично всі послуги щодо цього договору, Виконавець зобов'язаний надати після отримання Замовником згоди держорганів США на в'їзд.

    Сплата коштів передбачено після підписання договору, тобто до моменту отримання згоди. При цьому повернення коштів у випадку відмови в наданні згоди на в'їзд не передбачено.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Перш за все хочу зазначити, що якщо Ви перебуваєте зараз в Україні та у Вас немає підстав на виїзд з України згідно Правил перетинання державного кордону громадянами України, у більш зручному виді вони зазначені на офіційному сайті ДПСУ https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko..., то навіть отримавши право на в'їзд до США за програмою Uniting for Ukraine - прикордонники Вам не дозволять перетнути кордон.

    Щодо Вашого договору - даний ФОП надає лише консультаційні послуги, тобто він не гарантує Вам абсолютно нічого! Крім того, згідно пункту 2.2.1. - Виконавець може з легкістюстю розірвати з Вами договір (навіть, якщо Ви зневажливо спілкуєтесь). Тобто, якщо Вам не сподобається якість роботи Виконавця, Ви пред'явите йому свої претензії, він розцінить це як зневажливе спілкування - розірве договір та не поверне кошти.

    Згідно пункту 5.1 У разі невчасного виконання Виконавцем зобов'язань, передбачених п. 1 цього Договору, викликаного некоректним наданням відповідних послуг державними установами США, або у разі збільшення строку надання відповідних послуг, Виконавець відповідальності не несе.

    5.2 Замовник має право зробити запит на повернення коштів в разі отримання відмови на в'їзд до США. Оскільки Виконавець несе витрати, пов'язані з організацією послуг (наприклад, операційні витрати на виконавчих осіб, гонорар підрядників та партнерів, які виконують цикл послуг для Замовника), Виконавець утримає із суми Доплати (п. 4.3.2) 20 (двадцять)%, як компенсацію витрат, пов'язаних із наданням послуг.

    ВИСНОВОК

    Тому досить сумнівно підписувати такий договір, адже гарантій , що Ви отримаєте право на в'їзд - немає, всю суму Вам в будь-якому випадку не повернуть, та чи повернуть кошти взагалі - не відомо, адже якщо Ви будете пред'являти претензії - це можуть розцінити як зневажливе спілкування.

    До того ж, під час дії воєнного стану право на виїзд чоловікам 18-60 років - обмежений. Щоб виїхати потрібно мати підставу згідно Правил перетинання державного кордону громадянами України. Право на в'їзд до США за програмою Uniting for Ukraine - не є підставою для виїзду з України.

    З повагою, Дерій В.О.!

    Всього доброго!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Микита!

    Представлений Вам договір є нічим іншим, як звичайною агентською угодою про надання послуг напівшахрайського штибу із серії - "оплати, а ми тобі потім зробимо "любе". А гроші, доречи, чималенькі - 800 доларів США!

    Я би ніколи в житті не підписав таку угоду ні за яких умов, і Вам наполегливо не раджу! Втім, Ви можете її, цю угоду, таки підписати, але з однією єдиною умовою: гроші виплачуються після виконання ФОП своїх зобов'язань по ній. Побачите, як швидко втратить інтерес до угоди і до Вас Ваш так званий агент.

    Ваш агент - як вітром здує!

    Тим більше, що я не бачу в угоді жодного механізму, який би дав Вам реальну можливість повернути кошти у разі невиконня ФОП своїх зобов'язань. Я також не бачу в угоді жодних гарантій виконання її умов взагалі!

    Здається більше того, аніж я Вам сказав, говорити про цей договір немає сенсу.

    Крім того, якщо Ви є віськовозобов'язаним, залишається неясною перспектива Вашого виїзду за кордон під час воєнного стану. Тобто для того у Вас повинні бути законні підстави.

    Рекомендую вже тепер перед гіпотетичним підписанням угоди ознайомитись з Постановою Кабміну щодо Правил перетину кордону громадянами України. Це можно зробити тут:

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-п#Text

    або тут:

    https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...

    Також рекомендую сім раз відміряти в цьому випадку, а лише потім різати.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богданов Микита
    Богданов Микита 6 месяцев назад

    Юрист, г. Одесса, 10 лет опыта

    Доброго дня. Не раджу укладати цей договір. Або необхідно вносити в нього правки про порядок оплати (після успішного надання послуг) та відповідальність Виконавця у разі не наданні послуг. Також цей договір повинен бути підписаний власноруч або за допомогою ЕЦП. Такий скан юридичної сили не матиме і гроші по ньому повернути в судовому порядку складно


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України