Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Бухгалтерский учет, 26 октября 2023, вопрос №95598

Які КВЕДи обрати та чи потрібно подавати повідомлення 20-ОПП

Рєєструємо ФОП на 2-гр ЄП за місцем прописки фіз-особи (магазин в соцмережах, та консультування, можливо ще будуть рекламні послуги, як блогера). Чи правильно підібрані КВЕДи?
47.91 Роздрібна торгівля, що здійснюється фірмами поштового замовлення або через мережу Інтернет,
46.19 Діяльність посередників у торгівлі товарами широкого асортименту,
63.99 Надання інших інформаційних послуг, н.в.і.у.
При реєестрації подаємо заявку на перехід на 2гр. ЄП с першого числа наступного місяца, в якій зазначаємо місце провадження діяльності "вся територія України". Чи потрібно в цьому випадку ще додатково подавати повідомлення 20-ОПП? Якщо так, то який об'єкт зазначати? Квартиру, де прописан?

Ответы юристов (2)

    Винограденко Антон Анатолійович

    Доброго дня!

    КВЕДи підходять, але для рекламних послуг додайте ще КВЕД 73.11 "Рекламні агентства". Щодо " консультування" - таких "консультувань" існує безліч, потрібно конкретизувати в якій саме сфері будете консультувати.

    "Чи потрібно в цьому випадку ще додатково подавати повідомлення 20-ОПП?" - Подача 20-опп ніяким чином не залежить від подачі заяви на перехід на єдиний податок. Форму 20-опп подають у випадку, якщо у вас виникають об'єкти оподаткування та/або об'єкти які пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність. Тобто майно та дії, у зв'язку з якими у платника податків виникають обов'язки щодо сплати податків та зборів. По посиланню завантажуйте типи об'єктів оподаткування" і якщо у вас такий об'єкт з'являється - то подавати 20-опп потрібно.

    Квартира, як об'єкт оподаткування, у цьому переліку присутня. Тому якщо ви здійснюєте діяльність фактично в квартирі за місцем проживання - то згідно діючого законодавства вам потрібно надавати таку форму. Чи подавати таку форму - вирішуйте самостійно. За неподачу 20-опп існує штраф у випадку першого виявлення у розмірі 340 грн/1020 грн, за повторність 680 грн/2040 грн. (фіз. особа/юр. особа). Але якщо ви будете використовувати РРО (касовий апарат) то подача 20-опп є обов'язковою.

    Винограденко Антон Анатолійович

    Посилання на файл с типами об'єктів оподаткування https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dov...


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України