Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Банковское право, 01 ноября 2023, вопрос №95973

Чи можуть заблокувати рахунки.

Доброго вечора! Підкажіть будь ласка : що робити, і чи мають право колектори ( наскільки я розумію) арештовувати мою пенсійну карту??? ( я інвалід 3 - ї групи) працювати не можу бо практично не ходжу.
З відкілясь взялася заборгованість в ПУМБ банку ще з 14го року про яку я дізналася місяць назад. Я ці гроші не брала. Що мені робити???? Як що я виживаю на свою пенсію і малозабезпечку з неповнолітньою дитиною???

Ответы юристов (8)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Колектори Вашу банківську карту точно не заблокують. Такі повноваження надано лише державним або приватним виконавцям. Випадки, коли колектори звертаються до суду, а потім до виконавчої - одиничні.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!

    • Галина Клиент 6 месяцев назад

      Що мені в цій ситуації робити??? Грошей в мене немає таких щоб заплатити.

      Мене на суд ніхто не викликав. І в дії не відображається що був суд.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Галино!

    Пробувати домовлятись із колекторами про реструктуризацію боргу, інших варіантів я не вбачаю. Або оплачувати, звичайно.

    • Галина Клиент 6 месяцев назад

      Дякую Вам )

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Галина!

    Колектори не мають повноважень щодо арешту Вашої пенсійної картки. Це може зробити тільки виконавча служба. Зверніться до ПУМБу та ознайомтесь з виконавчим провадженням.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Галина Клиент 6 месяцев назад

      Дякую Вам велике)

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Пршу! Був радий допомогти!

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 6 месяцев назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Доброго дня, ваша картка заблокована виконавчою службою, з цього можна зробити висновки, що або є рішення суду, або виконавчий напис. Перевірьте себе в реєстрі боржників, дізнаєтесь, яка виконавча служба відкрила провадження, і виясність підстави арешту. Крім того, пенсійна картка відноситься до спецрахунку, і на такі рахунки не накладають арешти, але ці питання треба уточнять у виконавця.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України