Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Исполнительное производство, 17 ноября 2023, вопрос №96937

Судове впровадження через вже виплачену заборгованість

Мамі пенсіонерці заблокували пенсійну картку через судове впровадження 2020 року по заборгованості за комунальні послуги. Заборгованість давно виплачено, в мами є квитанції. Але квитанції відмовляються приймати до уваги, вимагають сплати за впровадженням та на судові витрати. Як в цій ситуації краще поступити? Пенсійна картка єдиний засіб її існування

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Сплата витрат виконавчого провадження та судового збору передбачено законодавством. Можете спробувати оскаржити дії виконавця до його керівника, а потім , у разі необхідності, до суду.

    • Юрій Клиент 5 месяцев назад

      Дякую, Сергій. Тобто,щоб їй розблокували картку, потрібно сплати судові виплати. Але всі її кошти на цій картці, та й коштів цих кіт наплакав. Я їй мало чим можу допомогти, бо інвалід і виїхав з країни. Дякую за відповідь.

      • Богун Сергій Павлович

        На сьогодні, на період до припинення або скасування воєнного стану в Україні, боржники, на кошти яких накладено арешт, можуть здійснювати видаткові операції з поточного рахунку на суму в розмірі, що протягом одного календарного місяця, не перевищує двох розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня – 13 400 гривень.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України