Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Банковское право, 22 ноября 2023, вопрос №97228

Шахрайські дії з кредитною карткою

Доброго ранку. З кредитної карти зняті кошти шахраями. З банку прийшло повідомлення що потрібно повертати кредит. В той же день позвонила на гарячу лінію банку і заблокувала всі карти Ощад банку. Звернулася з заявою до кібер поліції, написала заяву до банку щодо шахрайських дій. У відділені банку сказали чекати на рішення 45 днів, але я нічого не доведу бо кошти були зняті через онлайн преложеніє, відсотки будуть нараховуватися і все одно погашати заборгованість мені. Так пояснила працівниця банку. Через деякий час мені зателефонував слідувач і сказав що справу не відкривали, і він позвонив мені уточнити всі деталі. та буде писати рапорт щоб поновити розгляд моєї справи. підкажіть,які мають бути наступні мої дії?

Ответы юристов (4)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, треба добиватися, щоб було відкрите кримінальне провадження. Після чого можно буде захищатися у суді або навпаки подати позов. З цього приводу, є судова практика.

    https://youcontrol.com.ua/ru/catalog/court-documen...

    З повагою, Корнійчук Євген Іванович, маю всі необхідні знання та навички для вирішення питань,будь якої складності.

    Корнійчук Євген Іванович

    Кібер поліція не є слідчим органом, тому пишіть заяву просто до поліції.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Тетяна!

    Згідно ч.1 ст.214 КПК України, слідчий, дізнавач, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене крим.правопорушення зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

    Подайте на ел.пошту кіберполіції заяву про направлення витягу з ЄРДР про порушення крім.провадження по Вашій заяві, а якщо будуть мовчати – пишіть скаргу на по ел.пошті до Департаменту нацполії, якщо не допоможе – відправте поштою за місцезнаходженням кіберполіції в слідчому судді районного суду скаргу, якою просіть суд зобовязати уповноважену особу кіберполіції внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за Вашою заявою. Якщо скаргу задовольнять, то далі знову запитуйте витяг з ЄРДР про порушення крм.провадження.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Адвокат Евгений Александрович

    Доброго дня.

    Ви маєте право подати заяву до поліції або прокуратури про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкриття кримінального провадження (на підставі статей 60 в 214 Кримінального процесуального кодексу України).

    Після цього, протягом 24 годин, вказані відомості про вчинене кримінальне правопорушення, повинні бути невідкладно але не пізніше 24 годин, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, з відкриттям кримінального провадження, про що заявник має право отримати витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань (на підставі статей 60 в 214 Кримінального процесуального кодексу України).

    У разі невнесення відомостей про вчинене кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань протягом 24 годин, заявник має право на протязі 10 днів, подати скаргу слідчому судді місцевого суду (на підставі статей 303-307 Кримінального процесуального кодексу України) та до місцевої прокуратури (стаття 36 Кримінального процесуального кодексу України).


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України