Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 23 ноября 2023, вопрос №97322

Підскажіть як написати заяву від руки

Вийшла така ситуація мати померла... В спадок лишила пай мені а я не хочу щоб земля була в орендаря можу я як новий власник зробити щось з цим і якщо є вихід то дайте зразок заяви

Ответы юристов (5)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, смерть не відміняє договір оренди земельної ділянки. тут треба ознайомитися з договором. Або ви можте у добровільному двостороньому порядку розірвати договір. Або якщові н не платить кошти за оренду. Треба розбиратися.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Василю!

    Для прочатку треба дивитись договір оренди землі, який був укладений з матір'ю. Якщо Ви хочете розірвати діючий договір, то така можливість повинна бути передбачена в цьому документі.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Порядок розірвання договору оренди земельної ділянки визначається законом та договором оренди.

    Заяву Ви можете написати в довільній формі. Тут головне щоб були підстави для розірвання.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Якщо в договорі оренди не вказано про можливість одностороннього розірвання договору - Вам потрібно домовлятись з орендарем або звертатись до суду. В суді розірвуть договір якщо орендар систематично не платить орендну плату або порушує інші умови договору.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Бажаю успіхів!

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 5 месяцев назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Добрий вечір. Договір оренди землі припиняється в разі: ... закінчення строку, на який його було укладено.

    Договір оренди землі може бути розірваний за згодою сторін. На вимогу однієї із сторін договір оренди може бути достроково розірваний за рішенням суду в порядку, встановленому законом. Розірвання договору оренди землі в односторонньому порядку не допускається, якщо інше не передбачено законом або цим договором.

    Особа, яка набула право власності на земельну ділянку, що перебуває в оренді, протягом одного місяця з дня державної реєстрації права власності на неї зобов’язана повідомити про це орендаря в порядку, визначеному статтею 148-1 Земельного кодексу України. Перехід права власності на орендовану земельну ділянку до іншої особи (у тому числі в порядку спадкування), реорганізація юридичної особи-орендаря не є підставою для зміни умов або припинення договору, якщо інше не передбачено договором оренди землі.

    На вимогу однієї із сторін договір оренди землі може бути достроково розірваний за рішенням суду в разі невиконання сторонами обов’язків, передбачених статтями 24 і 25 Закону України "Про оренду землі" та умовами договору, в разі випадкового знищення чи пошкодження об’єкта оренди, яке істотно перешкоджає передбаченому договором використанню земельної ділянки, а також на підставах, визначених Земельним кодексом України та іншими законами України. У разі розірвання договору оренди землі з ініціативи орендодавця (крім випадків розірвання договору у зв’язку з неналежним виконанням орендарем своїх обов’язків) орендар має право на відшкодування витрат на поліпшення орендованої земельної ділянки, здійснених за згодою орендодавця, та збитків, завданих розірванням договору.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України