Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 29 ноября 2023, вопрос №97732

Отримання доходу від Google Play і AppStore

Питання просте, але водночас складне.
Отримання доходу розробниками України від продажу ігор і контенту в сторах. (Google Play і AppStore)

Більшість юристів рекомендують 3 групу ФОП (5%).
Але чому не 2 групу? Кведи другої групи дозволяють займатися розробкою ігор:
(62.01 | Комп'ютерне програмування
58.29 | Видання іншого програмного забезпечення
47.41 | Роздрібна торгівля комп'ютерами, периферійним устаткуванням і програмним забезпеченням у спеціалізованих магазинах)
І при цьому, якщо річний у межах ліміту 2 групи фоп, це виходить дешевше.

Приклад.
Річний дохід від продажу гри: 5 000 000 грн.

ФОП 3 категорії:
1474 х 12 = 17688 грн
5 млн * 5% = 250 000 грн.
Разом: 267 688 грн.

ФОП 2 категорії:
2814 грн на місяць (обидва податки) * 12 = 33 768 грн. (майже в 10 разів менше)

Прошу вашого роз'яснення.

Ответы юристов (3)

    Мамай Ірина Євгеніївна

    Тому що друга група має обмеження щодо вашої співпраці. Зокрема можна надавати послуги фізичним особам, однак якщо юридичним, то тільки якщо вони знаходяться на єдиному податку. Забороняється надавати послуги ФОП на загальній системі, та юридичним особам, які не є платниками єдиного податку.

    А третя група таких обмежень не містить.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олеже!

    Ви можете працювати і як ФОП 2 групи, якщо Вам так вигідніше виходить. Проте Ви не зможете укладати договори з юрособами та ФОПами, які перебувають на загальній системі оподаткування.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Винограденко Антон Анатолійович

    Доброго дня! Все просто і складно одночасно. На 2-ій групі єдиного податку заборонено надавати послуги НЕ платникам єдиного податку та НЕ громадянам України.

    Товаром, у податковому розумінні, є матеріальний носій, на якому записано комп’ютерну програму, а не сама комп’ютерна програма.

    Тобто продаючі право користування такою програмою та/або передавши право власності на таку програму шляхом завантаження з різних сервисів - ви будете надавати послугу. Можна сперичатися з цього питання але позиція податківців України така. Тому і 2-а група вам не підійда, а підійде тільки 3-я група єдиного податку.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України