Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Банковское право, 30 ноября 2023, вопрос №97786

Если будет исполнительный лист после суда

Если после суда с монобанком , будет исполнительный лист или что-то подобное , могут ли мне запретить выез за границу учитывая ситуацию в стране ?
Как часто сейчас запрещают выезд из страны ?

Ответы юристов (7)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Тетяна!

    Чисто теоретично таке може статися, Але на практиці таки заборона трапляється не дуже часто і, в основному, вона пов'язана зі злісними боржника по оплаті аліментів.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Таня Клиент 5 месяцев назад

      Добрый день ,а как узнать есть заперет или нет

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Треба подавати запит на інформацію в ДПСУ.

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 5 месяцев назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Доброго дня, на моїй практиці трапляються такі заборони часто, і в тому числі по кредитних справах. Все залежить від виконавця, якщо по вашій справі примусове виконання знаходиться у приватного виконавця то вони це роблять залюбки, звичайно якщо у вас немає доходів для погашення заборгованості, якщо доходи є, то він буде стягувати з них, але якщо у вас є тільки офіційна зп, то стягнути він може тільки 20 % , тому будуть шукать інші доходи або майно, і в такому випадку велика вірогідність винесення постанови про заборону виїзду за кордон.

    • Таня Клиент 5 месяцев назад

      как бороться с запретом. : таком случае только вернуть долг? Как можно скорее ? Они уведомляют в решении суда и о запрете на выезд или это умалчивается и нужно проверять самостоятельно

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Вихід в цьому віипадку лише один - повна оплата боргу.

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 5 месяцев назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Ні, повідомлять вас ніхто не буде. виконавець виносе постанову, і відправляє в ДПСУ. Боротися з забороною, якщо відкрите виконавче провадження неможливо, це право виконавця, треба або вирішувати питання з боргом, або оскаржувати його. Про розгляд справи будуть повідомлять по контактам, які будуть вказані в позовній заяві, тому в ваших інтересах звернутися до суду з заявою про визнання електронних документів, і в такому випадку вам будуть надходити документи в електронному вигляді. Можете самостійно слідкувати за результатом розгляду прави через реєстр судових рішень.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України