Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 08 декабря 2023, вопрос №98425 250₴

Ч має юридичну силу представлена "подоба" договору оферти при прийомі на роботу

Вітаю.
Племінниця отримала посилання, в якому міститься договір оферти/умови роботи/опис співпраці/тощо (не впевнена як назвати точно). Посилання буде прикріплене нижче в повідомленні. Цікавить чи має інформація представлена у ньому хоч якусь юридичну силу? Племінниця зазначила що просто "проставила галочки" і підтвердила кнопкою на сайті. Пише що компанія знаходиться в Естонії, але адреса посилання на домені ".kz", тому я б хотіла отримати роз'яснення як правильно сприймати цю "контору".
Буду вдячна за відповідь.
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjBn_CKnv6CAxU3PxAIHeDZAEMQFnoECBEQAQ&url=https%3A%2F%2Fbukischool-kz.com%2Ftutor-oferta&usg=AOvVaw3rdgTuamHaV0qVq5wiZUcH&opi=89978449

Ответы юристов (5)

    Корнійчук Євген Іванович
    20%

    Доброго дня, це не має ні якої юридичної сили. Не рекомендую,для співпраці. Без додаткових укладань договору між педагогом та сайтом.

    Це сайт для вчителів з Казахстан. Є і у нас такі наші площадки в Україні. Для такої діяльності відповідно законодавства у вчителя повинен бути відкритий ФОП .

    Кирда Вячеслав Володимирович
    20%

    Вітаю.

    Це сайт, який належить власникам з Казахстану і призначений у першу чергу для "споживачів" даної країни. Якоїсь юридичної сили в цьому документі я не вбачаю.

    Але не зрозуміло, з якою метою Ваша племінниця мала зв'язок із цим сайтом: вона хотіла викладати чи отримати певні освітні послуги?

    Турчин Ярослав Александрович

    Вітаю Вас!

    Это не трудовой договор, а публичный договор, регулирующий работу сайта. Аналог того, что есть и у сайта ЮРИСТЫ.UA.

    Обязательства где-то те же у Вас. Хотите - работаете, хотите - нет. Никто никого заставить не может.

    Сайт по отношению к Вашей племяннице будет иметь обязательства агента (посредника) в предоставлении услуг в сфере образования и взымания оплаты за свою маржу (комиссионные).

    Обычный фриланс. Правда я бы в такое не играл сейчас без уплаты налогов в Украине

    С уважением, юрист Ярослав Турчин

    Дерій Владислав Олегович
    25.2%

    Доброго дня!

    Даний договір не передбачає офіційного працевлаштування.

    Це лише договорів про умови користування Веб-сайтом, які регулюють права та обов'язки Репетитора під час відвідування Веб-сайту та використання пропонованих на ньому функцій і сервісів.

    Тому максимально, що може зробити адміністрація сайту - це заблокувати обліковий запис племінниці.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Токмач Галина Николаевна
    34.8%

    Вітаю!

    Фактично це договір публічної оферти, умови якого визначають правила користування Веб-сайтом, зокрема регулюють права та обов’язки Репетитора під час відвідування Веб-сайту та використання пропонованих на ньому функцій і сервісів. За допомогою Веб-сайту Репетитор може пропонувати Студентам Освітні послуги після створення Облікового запису. Договір публічної оферти є публічним, тобто відповідно до статей 633, 641 Цивільного кодексу України його умови однакові для всіх замовників. Проcтавивши галочки, ваша племінниця приняла умови цього договору.

    Всього найкращого!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України