Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Для бизнеса, 12 декабря 2023, вопрос №98658

ФОП на майнкрафт проект

Нужно ли регистрировать ФОП для майнкрафт проекта, где есть донаты(прибыль) и будет ли при регистрации проект оберегаться законом?

Ответы юристов (2)

    Турчин Ярослав Александрович

    Фізичні особи (волонтери), які займаються збором грошових коштів («донати») на свої особисті банківські картки для здійснення індивідуальної волонтерської діяльності й не перебувають у відповідному Реєстрі, зобов’язані з отриманих сум донатів визначити податкові зобов’язання з ПДФО (18%) й військового збору (1,5%), подати річну декларацію про майновий стан і доходи, та сплатити відповідні суми податку (збору).

    Якщо Ви займаєтесь збором коштів на інші потреби - так само, ці кошти підлягають оподаткуванню.

    Реєстрація ФОП є однією з альтернатив, які дають можливість піти від оподаткування податком 19,5 % і замінити його 5 % податком.

    Як варіант можна утворити благодійну організацію чи громадську організацію. Але правильно вести її діяльність.

    Подібні питання вже задавали на сайті. Можете поцікавитися відповідями інших спеціалістів.

    https://uristy.ua/ua/question/69196

    З повагою, юрист Ярослав Турчин

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Якщо Ви будете отримувати кошти значні кошти на особистий рахунок - банк може застосувати фінмоніторинг.

    Національний банк здійснює фінансовий моніторинг, щоб запобігти використанню банківської системи України для легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

    Здійснюючи фінансовий моніторинг, банки і небанківські фінансові установи перевіряють клієнтів та аналізують їхні фінансові операції. У разі виявлення підозрілих операцій банки інформують Державну службу фінансового моніторингу та правоохоронні органи України.Коли банк чи будь-яка інша фінансова організація проводить блокування коштів, по суті вони хочуть перевірити дві основні речі. По-перше, чи ваша діяльність законна, не суперечить закону. І по-друге, чи з вашої діяльності сплачені податки.

    Обсяг критеріїв, за якими банк має право ініціювати перевірку клієнта досить обширний, але можна виділити основні з них, які беззаперечно стануть підставою для фінмоніторингу:

    • Клієнт здійснює постійні перекази за кордон або отримує перекази з-за кордону, отримує кредити чи позики з-за кордону.
    • Здійснення транзакцій з азартними іграми та лотереями.
    • Клієнт має відношення або зв’язки з Російською Федерацією або Республікою Білорусь.
    • Клієнт зареєстрований за адресою масової реєстрації або його адреса реєстрації є вигаданою.
    • Розмір витрат клієнта перевищує розмір надходжень на рахунок.
    • Клієнт отримує кошти від віртуальних активів (криптовалюти) на суму понад 30 000 гривень.
    • Клієнт регулярно здійснює або отримує значну кількість переказів (це може бути будь-яка кількість переказів та на будь-які суми, банк зіставляє інформацію про доходи клієнта та звичні обороти по рахунку, при їх невідповідності клієнт є ризиковим).
    • Якщо у клієнта відбулись значні зміни в розмірах фінансових операцій.
    • Новостворений суб’єкт господарювання переказує та /або отримує значні суми коштів.
    • Клієнт регулярно отримує перекази та одразу переводить їх у готівку.
    • Клієнт переказує чи отримує кошти, розмір яких перевищує 400 000 гривень.

    Щоб уникнути блокування рахунку не приймайте платежі на карту з підозрілою періодичністю, не знімайте великі суми з рахунку та при необхідності Ви можете відкрити ФОП для легалізації отриманих коштів. При відкритті ФОП не пердбачається захист проекту.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України