Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 01 января 2024, вопрос №99561

Як забеспечити гарантії покупки будинку для продавців?

Продаємо будинок. Вже не перший раз складається ситуація, через які ми маємо збитки. Щоразу знаходиться потенційний покупець, йде обговорення продажу, покупець роздивляється будинок ( одразу обговорюємо всі недоліки будинку, нічого не приховуючи, він все бачить на власні очі), йде обговорення суми за будинок. Ми з свого боку йдемо на певні поступки, враховуючи недоліки будинку за можливості, скидаємо ціну, залишаємо меблі, беремо на себе певні витрати. Покупець запевняє, що його все влаштовує, ціна, будинок, він заявляє про свої наміри купувати будинок, ми готуємо документи, відмовляємо іншим потенційним покупцям, що виявляють бажання подивитися дім. Одні навіть не купивши будинок, почали садити часник на нашій землі. Дуже просили з орати землю( це для нас додаткові витрати), хоча ми не планували. Покупці просили, обробити землю на зиму, а вони розрахуються при купівлі. Але в останній момент, вони відмовляються купувати, кошти за обробку землі не повертають. Ми залишаємось при витратах і без покупця і одночасно ми втратили покупців, що теж хотіли купити будинок, але час минув. Договорів не робили. І так постійно, Я розумію, що покупці мають права, але на даний час, лише ми як продавці знаходимось в мінусі. Чи є якісь певні умови, гарантії, що забезпечує продавцям впевненість у намірах купити будинок. Аванс, розписка?

Ответы юристов (2)

    Богун Сергій Павлович

    Укладіть попередній договір купівлі - продажу. В договорі передбачте, строки укладання та штраф за безпідставну відмову від укладення основного договору.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Марина!

    У Вас не буде таких проблем, якщо Ви укладатимете з потенційними покупцями договір завдатку. Завдаток віднесено законом до тої категорії коштів, які у разі невиконання покупцем договору купівлі продажу не повертаються.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України