Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 02 січня 2024, питання №99574

Чи потрібно писати заяву на переведення

Чи потрібно писати заяву на переведення з економічного відділу в адмін персонал якщо посада незмінюється??

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Дмитро!

    Переведенням працівника вважаються обставини, при яких змінюється виконувана робота: спеціальність, кваліфікація, підприємство або місцевість, де працівник раніше працював. Переведення на іншу постійну роботу, в установу, в іншу місцевість допускається тільки за згодою працівника.

    Право власника при переведенні працівника:

    • Отримати згоду працівника;• За наявності підстав використовувати порядок, встановлений ч.3 ст. 32 КЗпП, а саме: «У зв’язку із змінами в організації виробництва і праці допускається зміна істотних умов праці при продовженні роботи за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою. Про зміну істотних умов праці – систем та розмірів оплати праці, пільг, режиму роботи, встановлення або скасування неповного робочого часу, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших – працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці».

    Відповідно до законодавства переміщення в інший структурний підрозділ за умови збереження попередньої трудової функції не є переведенням на іншу роботу і не потребує згоди працівника.

    Частиною 2 статті 32 Кодексу законів про працю України передбачено, що не вважається переведенням на іншу роботу і не потребує згоди працівника переміщення його на тому ж підприємстві, в установі, організації на інше робоче місце без змін найменування посади та функцій.

    Переміщення працівника доцільно оформляти шляхом видання наказу чи розпорядження.

    https://dp.dsp.gov.ua/novyny/chym-vidrizniaiutsia-...

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дмитро Клієнт 4 місяці тому

    У моєму випадку не потрібно писати ніякої заяви я так розумію???

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Якщо не змінюється посада та функція, то не потрібно. Ваш роботодавець просто видає відповідний наказ або розпорядження.

    Дмитро Клієнт 4 місяці тому

    Дякую за консультацію

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Прошу, Дмитро! Вдачі Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України