Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 06 січня 2024, питання №99735

Отказ в социальном отпуске

Я одинокая мать. Хочу уйти в социальный отпуск, но не отпускают на работе. Аргументируют тем, что указанные мною документы не подтверждают статус одинокой матери. Я предоставила свидетельство о рождении ребёнка и вытяг из державного реестра согласно статьи 135 семейного кодекса Украины. Свидетельстве о рождении ребёнка указан отец с моих слов. Ребёнку четыре года. Какой пакет Документов я должна предоставить для получения социального отпуска?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторія!

    Для отримання додаткової соціальної відпустки жінка, яка не перебуває у шлюбі і у свідоцтві про народження дитини якої нема запису про батька дитини або запис про батька зроблено в установленому порядку за вказівкою матері, має подати: копію свідоцтва про народження дитини й довідку органів реєстрації актів цивільного стану про підстави внесення до книги записів народжень відомостей про батька дитини.

    Отже, Ви подали всі необхідні документи, які підтверджують Ваш статус. Вимагайте відмову у наданні соц.відпустки у письмовому вигляді та оскаржуйте її.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України