Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Банковское право, 10 января 2024, вопрос №99898

Как платить кредит если проживаешь в зоне боевых действий

Доброго дня, підкажіть будь ласка! У мого батька був кредит на побутову техніку,залишалось декілька місяців щоб його до кінця закрити. Але в лютому почалась повномасштабне вторгнення. Наше місто було в окупації 8 місяців,зараз там дуже гаряче . Йому дзвонять з банка і вимагають оплатити весь кредит и всі відсотки. Він має право виплатити тільки суму яка залишилася чи і відсотки також?

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юлія!

    Перебування у зоні бойових дій, на жаль, не позбавляє Вас обов'язку повертати кредит. Втім ця обставина скасовує штрафи та пені, які можуть виникати у разі несвоєчасного повернення кредитних коштів.

    В той самий час згадана Вами обставина може послужити серйозним аргументом у перемовинах з кредитором з приводу реструктуризації боргу.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Юлія Клиент 3 месяца назад
      1. Тоб то ,можливо повернути тільки ту суму яка залишалася до закриття ?
      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Ви повинні повертати і тіло кредита, і відсотки по кредиту. Кредитор немає права нараховувати Вам штрафи та додаткові відсотки за невчасне поверенння боргу. Все решта вирішується по домовленності з кредитором.

    Богун Сергій Павлович

    Звертайтесь до кредитора щодо реструктуризації кредитної заборгованості.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України