Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Фінансове право, 09 лютого 2024, питання №101855

як гарантувати позику 150к грн другу з гарантією поверення

Доброго дня, друг втратив роботу, знаходиться за кордоном, хоче позичити, допустимо 150_000 грн, як здійснити позику з гарантією, що повернуть кошти, тобто це юридично узаконити або інші шляхи гарантії, дякую

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Дброго дня, Юрію!

    Найкращій варіант - договір покизи.

    З усіма подробицями ознайомитесь за посиланням: https://wiki.legalaid.gov.ua/index.php/Договір_поз...

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Юра Клієнт 3 місяці тому

    Дякую ! а віртуальний підпис буде юридично законним якщо писати розписку на відстані ?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Так електронний підпис може підтвердити розписку.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 3 місяці тому

    Юрист, м. Суми, 30 років досвіду

    Юридичне узаконення договору позики лише гарантує 100% можливість судового спору у випадку неповернення коштів, але 0 % можливість їх повернення.

    Тобто, юридично правильно оформивши розписку, яка підтверджує укладення договору позики, передачу грошей у позику, обов*язок їх повернення, можливі проценти, та (або) неустойку у випадку неповернення, Вам не гарантовано їх повернення.

    Пам*ятаєте, що банки за кредити беруть у заставу нерухомість ? )))

    Отже беріть у заставу нерухомість. Але якщо це неможливо, складайте більш жорсткіше розписку або договір позики, заручайтеся поручителями, але це не гарантує повернення коштів. Є більше інформації.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 3 місяці тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго Вам вечора. В таких випадках має бути складено письмовий документ, що підтверджував би факт позичання грошей: договір позики чи розписку. У випадку неповернення позичальником грошей позикодавцю він пробував би звернутись до суду. В таких справах сторони мають подавати суду в першу чергу письмові докази: тексти договорів, розписок тощо. Відсутність договору та розписки має наслідком примарну перспективу захисту прав кредитора в суді.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України