Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 15 лютого 2024, питання №102240

звільнення внутрішнього сумісника

Вітаю.
Я є директоркою художньої школи. З 01.10.2023 року я прийняла свого завуча на посаду викладача як внутрішнього сумісника. В наказі не вказано на який термін. Питання: чи можу я наприкінці навчального року звільнити завуча як внутрішнього сумісника указавши причину - кінець навчального року?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Оксана!

    З працівником, який працює за сумісництвом, трудовий договір, не залежно на який термін він укладався, може бути розірваний без будь-якого попередження та виплати вихідної допомоги в разі прийняття на роботу за сумісництвом з порушенням установлених правил про обмеження сумісництва, або у разі прийняття на його місце іншого працівника, який не є сумісником. В такому випадку відповідно до ст.. 43-1 КЗпП не потребується попередня згода профспілкового органу.У трудовій книжці робиться запис про звільнення «Звільнення у зв’язку з прийняттям на його місце іншого працівника, який не є сумісником».

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Оксана Клієнт 2 місяці тому

    яку причину звільнення я повинна вказати?чи правильно буде причина - "у звязку із закінченням навчального року"?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Можна і так.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України