Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Фінансове право, 18 лютого 2024, питання №102385

Кредит в мікрозаймах, шахраї

Доброго дня.
Коротко напишу попередню сторі: у 2020 році мене зламали шахраї і взяли позику в одному мікрозаймі Дінеро. Хвала богу в інших відмовили. Була заява у поліцію, брала звідти витяг, про те що це кредит не мій і що шахраї взяли, та відправляла в те Дінеро. В Дінеро мені тоді говорили, що той кредит спишуть. Заходила перевіряла кредитну історію, але той кредит висить вже три роки, сума не міняється, відсотки наче не нараховують. Але кредитний рейтинг у мене через це тепер вже дефолт. Хотіла б відновити його, можливо підкажете, що можна зробити в цій ситуації? Як можна відновити кредитну історію?

Відповіді юристів (3)

    Богун Сергій Павлович

    Звертайтесь з заявою до кредитора та бюро кредитних історій щодо вилучення інформації про Вас як суб’єкта кредитної історії.

    Ксенія Клієнт 2 місяці тому

    А кредиторам потрібні ще якісь документи, чи лише заява?

    • Богун Сергій Павлович

      Достатньо буде Вашої заяви. В заяві необхідно зазначити дані, що допоможуть Вас ідентифікувати як позичальника.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України