Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

ІТ, телекомунікації, 25 березня 2024, питання №104335 250₴

Хочу открыть сайт знакомств для одной области

Здравствуйте
Я разработчик сайта и хочу открыть сайт знакомств (не брачное агенство)
Онлайн портал где пользователи могут общаться друг с другом
Будут платные услуги на сайте
Аналог Badoo.com
Сайт будет в зоне .com
Хостинг скорей всего в европе
Если я открою фоп, надо ли мне где то еще оформлять сайт?
Вопрос, надо лицензия или можно открыть сайт без каких либо оформлений?

Відповіді юристів (4)

    Корнійчук Євген Іванович
    100%

    Доброго дня, ліцензії не потрібно. При оформленні ФОП, з сайтом ні яких дій робити не треба.

    Створюйте сайт, відкривайте ФОП і працюйте собі спокійно.

    КВЕД для вашої діяльності

    96.09

    Надання інших індивідуальних послуг, н.в.і.у.

    Цей клас включає:

    • астрологічну та спіритичну діяльність
    • надання соціальних послуг, таких як послуги ескорту, служби знайомств, шлюбних бюро
    • утримання тварин-домашніх улюбленців, у т.ч. дресирування та догляд за ними, тощо
    • діяльність із дослідження генеалогії
    • діяльність салонів татуювань і пірсингу
    • надання послуг чистильників взуття, носіїв, послуги з паркування автомобілів тощо
    • концесійну експлуатацію автоматів (фотоавтоматів, апаратів для зважування, устатковання для виміру кров'яного тиску, камер схову тощо)

    Цей клас не включає:

    • діяльність ветеринарів, див. 75.00
    • ігрові автомати, які працюють від опускання монет або жетонів, див. 92.00
    • пральні автомати, які працюють від опускання монет або жетонів, див. 96.01
    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Якщо сайт не буде приносити прибутку - оформляти нічого не потрібно.

    Якщо Ви плануєте надавати платні послуги - розміщення реклами, платний доступ до сайту, тощо - Вам потрібно зареєструвати ФОП або ТОВ та отримувати кошти від такої діяльності на підприємницький рахунок.

    Крім того, Вам на сайті потрібно розмітити публічний договір оферту та політику конфіденційності.

    Фоп на спрощеній системі оподаткування можна відкрити онлайн через ДІЮ https://diia.gov.ua/services/reyestraciya-fop

    Ви можете обрати ФОП 2 групи (фіксований єдиний податок 1420 грн/міс, а з 1 квітня – 1600 грн, незалежно від обсягу прибутку) або ФОП 3 групи (єдиний податок становить 5% від доходу).

    ЄСВ з 1 січня – 1562 гривні на місяць (22% від мінімальної зарплатні); з 1 квітня – 1760 гривень на місяць (22% від мінімальної зарплати), але на час воєнного стану його можна не платити.

    Податки будете сплачувати через Електронний кабінет платника податків https://cabinet.tax.gov.ua/login

    КВЕД залежить від напряму роботи та за що Ви отримуєте дохід - за рекламу, за доступ до контенту чи інші послуги.

    Вам обов'язково потрібно відкрити підприємницький рахунок в банку та отримувати оплату саме на нього. Якщо будете використовувати особисту карту фізособи, а не підприємницький рахунок - Ви можете попасти під фінмоніторинг та отримати проблеми з податківцями.

    Якщо приймати оплату будете виключно у формі банківського переказу за реквізитами IBAN касовий апарат можете не застосовувати.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Бажаю Вам успіхів!

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    КВЕД-2010: Клас 96.09.

    Важливо для вашого сайту:

    Публічна оферта – пропозиція невизначеному колу осіб укласти договір на визначених умовах. Тобто, це договір, що регулює ваші відносини з клієнтами, які замовляють ваші послуги. Механізм укладання такого договору достатньо простий: клієнт, оплачуючи послугу, погоджується з умовами договору. Тому, якщо ви надаєте послуги, чи продаєте товар через сайт, ми дуже рекомендуємо використовувати публічну оферту для цього. При цьому, така публічна оферта має відображати реальні правовідносини, які можуть виникати та враховувати специфіку вашого бізнесу. Якщо необхідна допомога в розробці публічної оферти, наші юристи допоможуть вам.

    Політика конфіденційності та захисту персональних даних – якщо ваш сайт збирає та використовує дані відвідувачів, особливо під час продажу товару або послуг, ви маєте надати фізичним особам, персональні дані яких ви збираєте, інформацію про порядок збору та використання таких даних, а фізична особа – свою згоду. Така конструкція можлива з використанням політики конфіденційності.

    Положення, правила, регламенти та інші процедурні питання. Дуже часто окремим документом на сайті є документи, які регулюють певні питання взаємодії між бізнесом та покупцем. Такі правила досить часто змінюються, тому доречніше їх викладати на сайті окремим додатком до оферти чи окремим документом. Наприклад, це можуть бути умови членства в громадській організації або участі в певному заході, умови повернення товару, інструкції з отримання додаткових послуг і так далі. Хоча законодавство не накладає чітких вимог у цьому плані, діє принцип: "чим детальніше врегульовано, тим більше спокою для бізнесу", і навпаки.

    Обов’язкові документи до висвітлення на сайті. Деякі закони або підзаконні нормативно-правові акти зобов'язують суб'єктів господарювання публічно розміщувати певні документи, такі як статут, фінансова звітність, реквізити, шаблони договорів тощо. Якщо для вашого бізнесу цей припис обов’язковий – радимо виконувати.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Ні, ліцензія у даній ситуації Вам не потрібно, але варто належним чином впорядкувати здійснення підприємницької діяльності.

    Якщо Ви плануєте надавати послуги чи продавати товар за допомогою інтернет ресурсів, то наявність договору публічної оферти є обов’язковим не лише, щоб забезпечити юридичну сторону свого бізнесу та легалізувати його, а і з метою залучення клієнтів. Наявність договору публічної оферти викликає довіру у потенційного клієнта.

    Залежно від можливого доходу варто розглянути питання відкриття 2-ої або 3-ої групи оподаткування.

    Ставки єдиного податку, відповідно до пункту 293.1 Податкового Кодексу України, є незмінними протягом усього року. Отже, ФОПи у 2024 році повинні вносити такі ставки єдиного податку:

    1. ІІ група — 1 420,00 гривень (до 20% від розміру мінімальної зарплати).

    Платники єдиного податку третьої групи й надалі сплачують ЄП у розмірі 5% від доходу чи 3% доходу у разі, якщо вони зареєстровані платниками ПДВ.

    Єдиний соціальний внесок:

    • мінімальна сума ЄСВ — 1 562 гривень за січень-березень, 1 760 гривень за квітень-грудень;
    • максимальна сума ЄСВ — 23 430 гривень за січень-березень, 26 400 гривень за квітень-грудень.

    Ставка ЄСВ за себе для ФОПів становить за перший квартал 4 686 гривень, а за другий, третій, четвертий квартали у 2024 році — 5 280 гривень, що становить 22% від мінімальної зарплати щомісяця.

    З повагою!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України