Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

01 травня 2024, питання №107233

Чи можна отримати відстрочку по прострочених документах дружини з інвалідністю ,та які документи потрібно мати зараз?

Доброго дня !Маю дружину з інвалідністю 2 ступеня , але не знаю ,що зараз потрібно і буде далі потрібно щоб отримати відстрочку і що зміниться після 18 травня?
Є Довідка МСЕК але минулого року, та Висновок ЛКК ,котрий дійсний до грудня 2024.За якими статтями можна отримати відстрочку і чи взагалі можливо? Щодо довідки МСЕК: згідно постанов КМУ від 08.03.2022 № 225 та від 30.03.2022 № 390 інвалідність може бути подовжена під час дії віськового стану + 60 днів після його закінчення.На скільки цим можна оперувати ?

Відповіді юристів (7)

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 14 днів тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Вітаю!

    Ви маєте право на відстрочку від мобілізації.

    Алгоритм дій:

    1. Звернутися до ТЦКСП із заявою про надання відстрочки від мобілізації, додавши підтверджуючи документи.

    2. Пройти ВЛК.

    3. Отримати відстрочку від мобілізації.

    • Максим Клієнт 14 днів тому

      Дякую за відповідь!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Максиме!

    Якщо довідка МСЕК прострочена, то шансів ніяких. Спочатку треба поновити довідку.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Максим Клієнт 14 днів тому

      Дякую за выдповідь! Тоді ,виходить,ті постанови МОЗ не діють?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Діють, але за умови, якщо дружину не можливо направити на МСЕК.

        • Максим Клієнт 14 днів тому

          Тоді це повинно бути рішення комісії про неможлиівість прибуття дружини на МСЕК та продовження дії чинної довідки?

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Постанова КМУ №390 "Про внесення до деяких постанов Кабінету Міністрів України змін щодо строку повторного огляду осіб з інвалідністю та продовження строку дії деяких медичних документів в умовах воєнного стану":

            “3. Повторний огляд, строк якого припав на період дії воєнного стану на території України, переноситься на строк після припинення або скасування воєнного стану, але не пізніше шести місяців після його припинення або скасування за умови неможливості направлення:

            осіб з інвалідністю та осіб, яким встановлено ступінь втрати професійної працездатності (у відсотках), лікарсько-консультативною комісією на медико-соціальну експертизу відповідно до Положення про медико-соціальну експертизу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2009 р. № 1317;".


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України