Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

07 травня 2024, питання №107862

Переломы конечностей сработают хотя-бы для отсрочки

В связи с полным беспределом тцк и беспределом непосредственно в вооурженных силах, а смогу ли я получить хотябы отсрочку если сломаю себе ноги? или отрублю пальцы?

Відповіді юристів (11)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Євгене!

    Зможете отримати тимчасову непридатність.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Евгений Клієнт 12 днів тому

      Хорошо, а если я буду повторять это из раза в раз? Срослась одна, сломаю другую. Не удивляетесь, я не сумасшедший, но я действительно не вижу другого выхода как спасти свою жизнь, ведь попасть в армию сейчас это означает умереть или остаться инвалидом в 99% случаев

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Якщо Ви будете повторювати це раз за разом, то таким чином можете спровокувати серьйозні наслідки щодо стану Вашого здоров'я. Ви готові до цього? Тобто, я маю на увазі, що інвалідом стати Ви зможете не тільки в армії.

        • Евгений Клієнт 12 днів тому

          Да, я готов. Это лучше чем умирать. Спасибо вам за уделённое время.

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            У такому разі, якщо після переломів Ваш стан здоров'я буде таким, що передбачає визнання Вас непридатним з виключенням з обліку, то ВЛК повинна Вас виключити.

            Якщо ж стан здоров'я не буде дозволяти виключення Вас з обліку, але Ви матимете інвалідність, то тоді отримаєте відстрочку від мобілізації.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, не раджу вам цього робити. Є більш гуманні способи уникнення мобілізації. По перше це підстави для відстрочки, наприклад навчання на денній формі навчання у навчальному закладі.

    Або за відмову від мобілізації, при правильному підході, можна отримати 1-2, роки умовно, що у свою чергу у неможливить подальшу мобілізації без вашої згоди.

    • Евгений Клієнт 12 днів тому

      Не думаю. В тцк игнорируются любые способы уйти от мобилизации, вплоть до применение физической силы, и закон натурально закрывает на это глаза. Честно говоря, я не уверен что помогут и переломы.

      • Корнійчук Євген Іванович

        О це ви маєте рацію.

        У разі спроби вручення вам бойової повістки, відмовляйтеся її підписувати, у такому разі буде складено акт відмови. І справа буде передано до поліції з приводу ухилення від мобілізації.

        У разі відмови вас не мобілізують. А краще відмовляйтеся проходити ВЛК за це передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 3400 гривень.

        • Евгений Клієнт 12 днів тому

          А что произойдёт после уплаты штрафа?

          • Корнійчук Євген Іванович

            Після чого ситуація може повторитись , на другий раз штраф буде від 5400

            Поважна причина не явки за повісткою це лікарняний, у такому випадку будь яка відповідальність відсутня.

            • Евгений Клієнт 12 днів тому

              Понял. Благодарю за советы.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України