Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 08 травня 2024, питання №108012

Не хотят увольнять по собственному желанию

Добрый день.Ситуация такая,супруг был на больничном,в течение этого периода поменялись обстоятельства,меняем место жительства (переезжаем в другой регион).Муж пишет заявление по собственному (в связи со сменой места жительства),а ему не дают расчет.Директор вообще не реагирует,на звонки не отвечает (в городе филиал,сам находится в Киеве).Бухгалтерия говорит,что будет уволен «за прогулы».Как вести себя,что делать в таком случае?Уволен за прогулы-это значит по статье,с отметкой в трудовой?Как получить расчет за отработанный месяц?

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Наталя!

    Просто треба надіслати заяву Укрпоштою замовним листом з описом вкладення. Чоловіка повинні звільнити у день отримання заяви та надати повний розрахунок, оскільки у зв'язку з переїздом на інше місце проживання він має право не відпрацьовувати 2 тижні.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Наталя Клієнт 11 днів тому

      Дякую за відповідь.Ми так і розраховували,зовсім не очікували такого поворот

    Наталя Клієнт 11 днів тому

    Тепер вимагають якусь «бумажку» ,з підтвердженням зміни місця проживання,інакше відпрацьовувати 2 тижні.А що чоловік може надати,якщо роботу ще не знайшов,виїзжаємо ,як-то кажуть «на обум»

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Яку ж "бумажку" він може надати зараз, якщо ВПО отримує тільки після того, як приїде до нового місця проживання?

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 11 днів тому

    Юрист, м. Суми, 30 років досвіду

    Чоловік має право подати заяву про звільнення у день, про який він просить, з вказівкою на поважну причину звільнення, яку роботодавцю доводити не повинен, а при затримці звільнення (видачі на руки наказу про звільнення а рівно затримці видачі трудової книжки а рівно затримці повного розрахунку при звільненні) - чоловік має право подати до суду позов про стягнення середнього заробітку за затримку одного або усіх перелічених чинників по момент фактичного виконання роботодавцем своїх обов*язків при звільненні. Золоті справи у буквальному сенсі.

    У випадку звільнення за прогули майте на увазі, що до отримання роботодавцем від чоловіка заяви про звільнення з поважної причини на роботу треба ходити включно до останньої години роботи у день звільнення. Якщо за таких обставин чоловіка звільнять за прогул, алгоритм дій аналогічний вищеззанченому, але у позові будуть вимоги і щодо визнання недійсним наказу про звільнення, зміну формулювання причин звільнення.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України