Задайте питання юристу

842 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 22 червня 2024, питання №113183 340₴

Чи може громадянин рф отрмати спадщину на території України

Добрий день. Цікавить питання. Спадкодавець громадянин рф проживав на території України де і помер. У нього найближчі рідні живуть в рф з громадянством рф. Чи може громадянин рф успадкувати нерухоме майно на території України? Якщо є заповіт або його відсутність.

Відповіді юристів (5)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    90%

    Вітаю Вас.

    Так, успадкувати майно громадянин рф зможе, але ніяким чином відчужити його (продати, подарувати) можливості не буде.

    З повагою!

    • Макс Клієнт 6 днів тому

      трішки уточнив, запитання. Але мабуть відповідь не зміниться

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        Так, загалом відповідь не змінюється, окрім того, що їм буде складно вступити в спадщину, перебуваю в рф. Але загалом правова можливість такого не виключається.

        • Макс Клієнт 6 днів тому

          Тоді ще таке запитання, як їм потрапити в Україну? Чи є якісь обмеження ?

    Богун Сергій Павлович
    10%

    Доброго дня.

    Ви можете успадкувати майно. Заборона відсутня.

    Якщо в складі спадщини буде земельна ділянка - вона підлягає примусовому відчуженню.

    Статтями 81 та 145 Земельного кодексу України передбачено, що землі сільськогосподарського призначення не можуть перебувати у власності іноземних громадян. У разі, якщо до іноземця переходить право власності на земельну ділянку, яка не може набуватися ним у власність, то така земля підлягає відчуженню її власником протягом року з моменту переходу такого права.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України