Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 24 червня 2024, питання №113297

Відстрочка від мобілізації

Добрий день, чоловік має бронхіальну астму 2 ступеня , чи можливо отримати відстрочку , і що для цього робити? Потрібно писати якусь заяву чи просто йти на влк вже по факту.

Відповіді юристів (2)

    Прокопець Олександр Васильович

    Добрий день!

    Я не лікар, не знаю, що означає 2 ступінь, але відповідно до законодавства розділяють такі види і ступені придатності:

    тяжка персистуюча бронхіальна астма: Непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку

    персистуюча бронхіальна астма середньої тяжкості, легка персистуюча бронхіальна астма: Придатні до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв'язку, оперативного забезпечення, охорони.

    інтермітуюча бронхіальна астма: Придатні

    Якщо у Вашого чоловіка не тяжка стадія, то відстрочку не дадуть.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 3 місяці тому

    Юрист, м. Львів, 9 років досвіду

    Доброго вечора. Відповідно до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані: ... 2) визнані в установленому порядку особами з інвалідністю або відповідно до висновку військово-лікарської комісії тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я на термін 6-12 місяців (з наступним проходженням військово-лікарської комісії)...

    Можливе рішення військово-лікарської комісії залежить від положень таблиці акту Розклад хвороб..., який є додатком 1 до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних силах України, та норм додатку 2 до цього положення. Бронхіальною астмою другого ступеню нерідко називають легку персистуючу бронхіальну астму. Хворі на неї можуть визнаватись придатними до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA