Задайте питання юристу

841 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 29 червня 2024, питання №113813

Какие документы нужно предоставить в ТЦК опекуну 2х детей

Приветствую вас!
Я опекун 2х деток статусных. У меня есть решение опекунской рады. И постанова суда про лишение матери родительских прав. ( то сестра жены)
Подскажите пожалуйста, какие именно документы оригиналы нужно взять з собой на подачу в ТЦК на отсрочку?
По почте лучше с описью или самому лично?
Просто оригиналы взять и там они сами отксерят себе? Или нужно что-то ( доки) заверять нотариально?
Я уже обновил данные через РЕЗЕРВ+. Но не хочу ждать повестки, хочу сам подать нужные доки.

Відповіді юристів (1)

    Юрист Анастасія
    Юрист Анастасія 3 дні тому

    Юрист, м. Київ, 2 роки досвіду

    Доброго дня!

    За наявності підстав для одержання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період військовозобов’язані (крім заброньованих) особисто подають на ім’я голови комісії районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу заяву за формою, визначеною у додатку 4, до якої додаються документи, що підтверджують право на відстрочку, або копії таких документів, засвідчені в установленому порядку, зазначені у переліку згідно з додатком

    1)Щодо способу подання заяви

    У Порядку, затвердженому постановою Кабінету Міністрів №560, чітко прописано «подають особисто», не вказано, що надсилають поштою. Але на практиці багато військовозобов'язаних, які бояться походу до ТЦК та СП або мають з ними якісь проблеми, відправляють листом з описом вкладення, і такі заяви розглядають. Судова практика з цього приводу також позитивна. Але якщо у Вас з цим немає проблем, краще піти подати заяву особисто, впевнитися, що всі документи прийняті і зареєстровані, і спокійно чекати рішення комісії.

    2) Щодо додатків до заяви та способу їх посвідчення

    В Порядку вказано, що додаються документи,які підтверджують право на відстрочку, або копії таких документів, засвідчені в установленому порядку.

    Якщо йти до ТЦК особисто, то варто брати з собою і оригінали і копії, щоб працівники могли пересвідчитись, що вони співпадають. Але оригінали в жодному разі їм не віддавайте.

    Вимоги, що це мають бути нотаріально посвідчені копії, у законодавстві немає. Це на ваш розсуд. Підійдуть і звичайні.

    3) Щодо конкретного переліку документів

    Відповідно до додатку 5 постанови Кабінету Міністрів України № 560, у Вашому випадку до заяви необхідно додати наступні документи:

    1) для підтвердження статусу дитини - витяг із рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської чи районної в місті (у разі утворення) ради, сільської, селищної рад об’єднаної територіальної громади про надання дитині (дітям) статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування;

    2) для опікунів, піклувальників - рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі утворення) ради, сільської, селищної ради об’єднаної територіальної громади або рішення суду про встановлення опіки, піклування та свідоцтво про народження дитини.

    Додатково можете надати і рішення суду про позбавлення матері дитини батьківських прав.

    • Нижче додаю витяг із додатку 5 щодо переліку документів і зразок заяви до ТЦК та СП про оформлення відстрочки.

Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України