Задайте питання юристу

861 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

08 липня 2024, питання №114583 340₴

Розбіжності у Оберіг

Добрий день
27.06.24 Я звернувся у тцк с приводу оновлення даних у реєстрі Оберіг,я ВПО із Маріуполя,04 серпня 2022 отримав тимчасове подсвідчення після пройдена ВЛК де надруковано що непридатний з виключенням з військового обліку по статті 62 А/402 від 2008 усі папери офіційні проходив 3 тижня
04.07.2024
У ТЦК мені сказали що усі мої отримани папери підлягають знищенню тому що не відповідають даним Оберіг і я маю знову проходити ВЛК
Після я роздрукував ВОД у ЦНАП де дани не оновлено з боку ТЦК на проходження ВЛК у них немає,та статус не вказан
Усі паперові документи орігінали у мене на руках
Питання у наступному
Що я маю робити у моєї сітуаціі
З повагою
Олексій

Відповіді юристів (12)

    Карпенко Андрій Володимирович

    Вітаю!

    Недостатньо інформації для відповіді на Ваше питання.

    Де Ви проходили ВЛК та де були зареєстровані як ВПО ?

    Є в Довідці ВЛК номер Протоколу засідання ВЛК?

    Яка позначка у Вас в Тимчасовому ПОСВІДЧЕННІ?

    Олексій Клієнт 2 місяці тому

    Добрий день,

    Надаю потрібну

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю Вас, Олексію!

    Чи збереглася у Вас довідка ВЛК за 2008 рік? Чи вручили Вам повістку?

    Поновити Вас на військовому обліку та направити на ВЛК не мають права, адже згідно п.2 ч.1 ст.37 "Про військовий обов'язок і військову службу" взяти на військовий облік можуть громадян, які ЗНЯТІ за наказом МОУ, а Ви є ВИКЛЮЧЕНИМ з військового обліку згідно ЗАКОНУ, підтвердженням цього є відповідна відмітка у військово-обліковому документі, а згідно законодавства діючого на сьогоднішній день та законопроєктом 10449 поновлення на військовому обліку виключених з нього – не передбачене.

    На жаль, якщо Ви зіштовхнулись з неадекватною позицією ТЦК, то у Вас є такі варіанти:

    1. Пройти ВЛК та надіятись на те, що Ви повторно отримаєте висновок про непридатність.

    2. Оскаржити рішення ТЦК про відмову внести інформацію про Ваше виключення до Реєстру

    3. Зайвий раз не звертатись до ТЦК та максимально обмежити спілкування з ними на вулиці.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    • Олексій Клієнт 2 місяці тому

      не пускає система завантажити файли,великий розмі

    Олексій Клієнт 2 місяці тому

    усе є Владислав Олегови

    Айвазян Юрий Климентьевич
    100%

    Доброго дня, Олексію!

    Дії ТЦК, звичайно, не правомірні. Той факт, що Ваших даних немає у реєстрі жодним чином не скасовує постанову ВЛК, яка визнала Вас непридатним до проходження військової служби із виключенням з обліку.

    Проте у Вашому ВОД немає ані печатки щодо взяття на облік, ані печатки щодо виключення з останнього. Як так сталося?

    Але ж у будь якому випадку ТЦК просто повинні були внести інформацію про проходження ВЛК та Ваше виключення з обліку до реєстру, а не знищувати Ваші документи та направляти на повторне ВЛК.

    Відповідно До Постанови КМУ №559 від 16.05.2024 року «Порядок оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів»:

    3. Відомості, що зазначені у військово-обліковому документі громадянина України, який перебуває або був виключений з військового обліку Збройних Сил, СБУ, розвідувального органу, повинні відповідати відомостям, що містяться в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

    У разі коли відомості, зазначені у графах 1—5, 13 та 14 військовооблікового документа на бланку, не відповідають відомостям, що містяться у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів, він вважається недійсним.
    15. У графі 13 зазначаються дата взяття на військовий облік, найменування районного, міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу (відповідного органу СБУ, розвідувального органу) за місцем перебування на військовому обліку. У разі зняття або виключення громадянина з військового обліку зазначаються дата і причина зняття (виключення) з військового обліку відповідно до положень статті 37 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”.

    4. У разі невідповідності відомостей, зазначених у посвідченні призовника, тимчасовому посвідченні військовозобов’язаного, військовому квитку осіб рядового, сержантського і старшинського складу та військовому квитку офіцера запасу, відомостям, що містяться у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів, громадянин України для внесення відповідних змін:

    у паперовій формі — повинен звернутися до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу (органу СБУ, розвідувального органу) за місцем перебування на військовому обліку;

    в електронній формі — повинен скористатися засобами електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного, резервіста для звернення до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу за місцем перебування на військовому обліку.

    У Вас є два шляхи щодо вирішення цієї проблеми: або погоджуватись на вимогу ТЦК, або ж оскаржувати неправомірні дії останнього у судовому порядку.

    На жаль, довести щось саме представникам ТЦК Вам навряд чи вдасться. Тим паче, що останній вже пред'явив Вам свою вимогу і просто так Вас вже "не відпустить".

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Олексій Клієнт 2 місяці тому

      Юрий Клименьевич

      Я сам ВПО,сам пройшов усе добровільно,усі орігінали на моїх руках як фото так і нотаріально завірени копіі

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Я це зрозумів по Вашому питанню, тим паче бачу, який діагноз Ви маєте.

    • Олексій Клієнт 2 місяці тому

      нажаль система не дає завантажити усе,розмір велики

    • Олексій Клієнт 2 місяці тому

      як я можу звернутися до вас щоб скоординувати діі

    • Олексій Клієнт 2 місяці тому

      як я можу звернутися до вас щоб скоординувати діі

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Ви можете звернутись до будь якого юриста на цьому сайті через "чат" або через особистий профіль юриста.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України