Задайте питання юристу

861 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

11 липня 2024, питання №115082 340₴

Відстрочка від мобілізації.

Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, в мене дружина 2 групи інвалідності. Я написав заяву в ТЦК про відстрочку, але термін відстрочки лише півтора місяці. Чи є можливість виїхати за кордон с таким терміном відстрочки? Якщо ні, як можна його оскаржити?

Відповіді юристів (10)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    По-перше Ви маєте право продовжити дію відстрочки.

    Відстрочка надається на весь час дії обставини на підставі якої надається відстрочка, але не більше чим на період дії військового стану.

    Військовий стан у нас діє три місяці.

    Потім продовжується.

    Як наслідок і ваше відстрочка також підлягає автоматичному продовженню. Це в тому випадку коли дружина має статус особи з інвалідністю.

    По-друге ви маєте право на виїзд за кордон.

    • Андрей Клієнт 2 місяці тому

      Які документи потрібні на кордоні для виїзду?

      • Богун Сергій Павлович

        Свідоцтво про шлюб, документ щодо інвалідності дружини, актуальне військово-обліковий документ.

      • Богун Сергій Павлович

        особи, які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю і супроводжують таких дружину (чоловіка) для виїзду за межі України, за наявності документів (їх нотаріально засвідчених копій), що підтверджують родинні зв’язки, інвалідність;

    Андрей Клієнт 2 місяці тому

    На кордоні не виникне питань про те що строк відстрочки замалий? І чи підійде військово-обліковий документ з резерв +?

    • Богун Сергій Павлович

      Ні. Не виникне. На який строк встановлена інвалідність дружини?

      • Андрей Клієнт 2 місяці тому

        Строк інвалідності Пожиттєво

        • Богун Сергій Павлович

          Тоді без проблем.

          Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації надається на строк дії відповідних законних підстав, але не більш як на строк проведення мобілізації, встановлений Указом Президента України. У разі продовження строку проведення мобілізації перевірка підстав у військовозобов’язаного на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації, крім підстав, зазначених у пункті 2 частини першої, пунктах 3, 4, 5 частини третьої статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, здійснюється за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

          • Андрей Клієнт 2 місяці тому

            Підкажіть, будь ласка, військо-обліковий документ роздрукований з резерв+, підійде?

            • Богун Сергій Павлович
              100%

              Так. Підійде.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України