Задайте питання юристу

856 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 12 вересня 2024, питання №119311

Невійськовозобов'язаний з 2006 року.

Доброго вечора.. Суть питання в тому, що я в 2006 році був визнаний повністю непридатним до військової служби за статтями 30а і 31а, отримав так званий білий квиток (довідка замість військового квитка) і штамп в паспорті "невійськовозобов'язаний".. Від групи оповіщення отримав повістку і з'явився в ТЦК, де мені було заявлено, що оскільки мій ВОД втратив чинність, я маю отримати новий, але без ВЛК вони мені його не видадуть.. Чи маю я в такому разі проходити ВЛК, як особа непридатна до служби як у мирний, так і у військовий час??? І як оскаржити таку комісію, якщо вона раптом визнає мене придатним?)

Відповіді юристів (5)

    Пономаренко Олена
    Пономаренко Олена 6 днів тому

    Адвокат, м. Чернігів, 5 років досвіду

    Доброго дня.Я так розумію, що Ви були виключені з військового обліку, тому Вам не треба знову доводити свою непридатність.ТЦК направляє на ВЛК щоб поставити Вас на облік знову. Це буде виглядати як добровільна постановка на облік (з практики у них досить вдало це виходить).Раджу спробувати скачати застосунок РЕЗЕРВ+ та подивитися які відомості містяться про Вас в реєстрі. В подальшому без походу до ТЦК можна писати заяви на внесення коректних даних до реєстру (якщо Резерв не покаже, що Ви виключені з обліку).Якщо ж Вас було просто знято з обліку (такі випадки часто трапляються), тоді дійсно є обовязок знову стати на облік.Постанову ВЛК можна оскаржувати завжди, коли є підстави. Підстави для списання також змінювалися, тому треба буде дивитися по Вашим характеристикам чи вірно все зафіксують на ВЛК.

    • Іван Клієнт 6 днів тому

      Ну нажаль для мене в мене у цій довідці написано, що я непридатний до служби зі зняттям з обліку, а не виключенням(( Хоча на обороті документа стоїть штамп також "невійськовозобов'язаний" і підпис тодішнього воєнкома.. В зв'язку з цим мені і не зрозуміла моя позиція, чи маю я проходити заново ВЛК чи ні( З Резервом взагалі чудна ситуація: він показує, що я на обліку, хоча наживо вже декілька операторів ТЦК мені повідомляли, що на мене нема ні справи, ні взагалі будь яких даних про мене))

    • Іван Клієнт 6 днів тому

      P.S. Підстави у мене навіть збільшилися я би сказав з 2006 року.. Якщо стаття 31 в пункті А до мене зараз дійсно не може застосовуватися, через зміну розкладу хвороб, то стаття 30 залишилася без змін, для людей з міопією, це зір -12 діоптрій і більше.. В 2006 році у мене було -14, зараз -25 згідно останнього обстеження, яке я робив в травні (щоправда в приватній клініці).. Але все таки є переживання, що навіть настільки серйозні вади на ВЛК можуть проігнорувати(( Тому дуже цікавить питання, чи маю я взагалі доводити справу до проходження комісії як повністю непридатна особа???

    Пономаренко Олена
    Пономаренко Олена 6 днів тому

    Адвокат, м. Чернігів, 5 років досвіду

    Якщо Вас просто зняли з обліку тоді, тоді на Вас розповсюджуються всі обовязки, які є у військовозобовязаних.Справу могли знищити під час бойових дій, або ж просто з плином часу загубили (і таке буває). Якщо вручили повістку, то можуть бути наслідки із штрафами і т.д. Якщо стан здоровя ще погіршився,тоді в принципі можна іти на ВЛК. Тільки перед цим раджу пройти обстеження лікарів щоб на ВЛК прийти зі своїми виписками.

    • Іван Клієнт 6 днів тому

      Зрозумів)) Щиро дякую Вам за відповідь..


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA

Поради юристів 16 0 10 вер. 2024
Поради юристів 27 0 9 вер. 2024
Поради юристів 101 0 7 вер. 2024