Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 24 вересня 2024, питання №119927

Пакупцю не видали чек і сплачений товар , звинувачуючи у попередній кражі. Що робити покупцю?

підкажіть будь ласка , чи правомірні дії , ситуація слідуюча - в супермаркеті , покупця звинуватили в кражі товару , опираючись на камери відеоспостереження , де зображено тільки , що покупець брав товар , та розраховувався на касі самообслуговування , попереднього дня . Потім начальник охорони та вся присутні на зміні касири , набрали товару на суму 9700 грн у кошик и не випускали з магазину покупця доки він не разрахувався на кассі , чек не видали , товар залишили в магазині у візку , що також можно побачити в камерах. Що робити покупцю в данній ситуації. Дякую .

Відповіді юристів (3)

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 2 дні тому

    Юрист, м. Суми, 31 рік досвіду

    Вітаю ! Прямо якийсь бандитський магазин.

    Зрозуміло, що кримінальні правопорушення краще розкривати, фіксувати та оформлювати по гарячих слідах. Але так як сліди вистигли вже давно, по гарячих не доведеться, отож викликайте зараз, повідомляйте поліцію про злочин...і т.д. і т.п. Результат залежить від температури слідів.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 2 дні тому

    Юрист, м. Львів, 9 років досвіду

    Доброго Вам вечора. Покупцю краще звернутись до поліції з письмовою заявою. Не випускати законослухняну людину з магазину вони не мали права. Потерпілий може скаржитись поліції на значні чіпляння з боку касирів та охоронців.

    За наклеп (оббріхування) законодавством України передбачено цивільно-правову віповідальність. Особа, про яку було поширено завідомо неправдиві негативні ганьблячі відомості, має право подати до суду позов про захист честі, гідності та ділової репутації.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 2 дні тому

    Юрист, м. Львів, 9 років досвіду

    Покупцю дуже потрібно якомога швидше звернутись до поліції за захистом, бо чіпляння до нього зловмисників, можливо, ще не закінчились. Зловмисники можуть писати неправдиві доноси на покупця, до якого через це тепер можуть "чіплятись" правоохоронці.

    Покупцю треба наполегливо добиватись прийняття мір проти тих працівників супермаркету, подаючи скарги до ряду інстанцій.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA