Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 27 вересня 2024, питання №120234

Як правильно рахувати 14 днів з дати відправки повістки рекомендованим листом?

Доброго дня.
Ситуація така:
В поштову скриньку прийшло повідомлення про лист який треба забрати на пошті.
Лист забрали, він виявився повісткою. Дата в повістці на явку 19.09.24, лист забрали 26.09 (вже після того як прийшло повідомлення в поштову скриньку про те що щось треба прийти на пошту і забрати).
Трекінг листа з сайту укрпошти:
----- 6.09 18:00 лист відправлений відправником
....
далі він 12 днів блукає по всім можливим місцям укрпошти
....
---- 18.09 15:40 прибуває до відділення
тут десь повідомлення має принести листоноша, потім його знаходять в поштовому ящику
---- 26.09 забирають у відділенні пошти.
Дата в повістці на 19.09.
Питання:
Якщо назначать штраф за неявку, чи можна спиратись до того що між 6.09 і 19.09 (якщо 6.09 не рахувати) не буде 14ти днів на явку? Чи 6.09 теж включно до цих 14 днів?
І чи має сенс апелювати до трекінгу Укрпошти? -
Як не крути, якщо повістка приїхала у відділення адресата 18.09, то в цей день папірець про те що вона є і потрібно прийти забрати її точно не з'явився в поштовій скринці! І як тоді встигнути в цей день забрати повістку(якщо повідомлення за яким треба сходити забрати немає)
А потім щей піти туди на наступний день (день вказаний як день явки)

Дякую.

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Микола!

    Однозначно не Ваша проблема, що повістка була доставлена у відділення Укрпошти через 12 діб після відправлення. Ви ніяким чином не мали змоги з'явитись за останньою до ТЦК на 19.09.2024 року.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA