Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Виконавче виробництво, 27 лютого 2020, питання №12260

Повесили весь долг на меня

Здравствуйте. Коммунальные службы подали на меня в суд за неуплату, есть заочное решение суда, завтра должна получить копию. Мои карты банка арестованы, получила два исполнительных: один с суммой долга за неуплату и один за исполнительное 630... грн. Проживаю с двумя родственниками, один из них является собственником, оба частные предприниматели. Их карты также были арестованы, но им выдали только исполнительный на оплату 630....грн, которую они оплатили и их карты разблокировали, а всю основную задолженность повесили на меня. Ни исполнительную службу, ни коммунальные службы не волнует , что вся задолженность на одном человеке. В постановке написано взыскать солидарно с троих. Как я могу разделить сумму долга : воспитываю ребенка, мать-одиночка, не работаю. Выплатить самостоятельно и потом подавать в суд на родственников не могу

Відповіді юристів (1)

    Крикун Сергій  Павлович
    Крикун Сергій Павлович 4 роки тому

    Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

    Гражданский процессуальный кодекс Украины (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1618-15):

    "Стаття 284. Порядок і строк подання заяви про перегляд заочного рішення

    1. Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача.

    2. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

    3. Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

    4. Строк на подання заяви про перегляд заочного рішення може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин."

    Во-первых, подайте заявление о пересмотре заочного решения суда.

    Во-вторых, Вы, как мать-одиночка, содержащая ребенка, согласно Закона Украины "Про безоплатну правову допомогу" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/main/3460-17) имеете право как на первичную (для всех), так и на вторичную бесплатную правовую помощь:

    ст.13 - "2. Безоплатна вторинна правова допомога включає такі види правових послуг:

    1) захист;

    2) здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

    3) складення документів процесуального характеру.";

    ст.14 - "1. Право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають такі категорії осіб:...

    2) діти, у тому числі діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, ...".

    Обратитесь в центр бесплатной правовой помощи; сведения о центрах БПП узнайте в районном райисполкоме или в областном управлении юстиции.

    Касательно Вашей ситуации, она изложена сумбурно и не совсем понятно: Вы еще не получили копию решения суда, а другим отвечикам уже выдали исполнительные листы; исполнительные листы выдаются взыскателям (истцам), а не должникам (ответчикам); арест банковских счетов, блокирование карт является незаконными действиями исполнительной службы - арест накладывается на денежные средства на счете, но не на счет; солидарная ответственность не означает выбор должниками части долга.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України