Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Банківська право, 23 березня 2020, питання №14231

шахрайські дії з інтернет карткою приват банка

Доброго дня. З інтернет карткою моєї доньки третіми особами були проведеня незаконні дії. Про це ми довідалися сьогодні, коли замінтли основну картку(вона була заблокована 13.03) і отримали доступ до приват 24. Чи можливо довести, що всі операції робила не вона. ми офоритли виписку по карті, через яку можна отримати всі персональні дані клієнта, шахраї скористалися цією інформацією, оформивши позику у іншій кредитній спілці на неї. Як довести свою непричетність, чи може інша людина зайти у дотаток на вашу сторінку, не маючи пароля? Як бути? Що робити? А ще турбуємося про те, що вся особиста інформація про людину комусь доступна. Порадьте, якщо можете. Дякую.

Відповіді юристів (3)

    Киншов Дмитрий Сергеевич
    Киншов Дмитрий Сергеевич 4 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 6 років досвіду

    Потрібно звертатися до поліції, щоб відкрили кримінальне провадження щодо шахрайства, повідомити банк про шахрайство в цей день та у подальшому - намагатися визнати договір позики з МФО недійсним в судовом порядку.

    Сергеев Артем
    Сергеев Артем 4 роки тому

    Юрист, м. Харків, 25 років досвіду

    Прежде всего нужно уведомить юридическое лицо, которое выставило Вам долг.

    Напишите обращение (на сайте и заказным письмом на юридический адрес) – с пояснениями произошедшего, указанием что кредит не брали, и совершено уголовное правонарушение – мошенничество. Также напишите жалобу в Национальную комиссию, осуществляющую государственное регулирование в сфере рынков финансовых услуг, - с просьбой провести проверку финансового учреждения в связи с выдачей кредита мошенникам.

    И в обязательном порядке обратиться с соответствующим заявлением в полицию. Крайне важно составить заявление и пояснение к нему грамотно, с учетом всех квалифицирующих признаков.

    Левченко Ксенія Сергіївна
    Левченко Ксенія Сергіївна 4 роки тому

    Юрист, м. Вінниця, 17 років досвіду

    Доброго дня.

    Необхідно паралельно із заявою до поліції про шахрайство подавати заернення до банку з вимогою надати детальну інформацію по усім транзакціям за період, отримані дані клопотанням долучити до кримінальної справи. Звертайтеся допоможу.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України