Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Підприємницьке право, 05 квітня 2020, питання №15603 200₴

Хочу открыть ювелирный интернет-магазин

Добрый день. Мы с мужем хотим открыть ювелирный интернет-магазин (часть украшений - из Китая (с китайской пробой), часть - будем изготавливать сами) и не знаем с чего начать. Можно ли продавать ювелирные изделия без фискального аппарата? И если нельзя, то как его подключить? Нужны ли специальные разрешения для продажи ювелирных изделий? Есть ли какие-то особенность в этом виде бизнеса? Что нужно для того, что бы в пробирной палате ставить пробы на свои изделия?

Відповіді юристів (11)

    Левченко Ксенія Сергіївна
    15%
    Левченко Ксенія Сергіївна 4 роки тому

    Юрист, м. Вінниця, 17 років досвіду

    Доброго вечора. Спочатку потрібно зарежструвати Фоп, Тов. Орендувати приміщення. Далі знадобиться стати на облік у державній пробірної інспекції. Там же знадобиться надати копії документів, завірені нотаріусом:

    • Заява.
    • Облікова картка.
    • Свідоцтво про державну реєстрацію.
    • Свідоцтво ІПН.
    • Повідомлення про взяття на облік в податковому органі.
    • Виписка з реєстру ВП.
    • Інформаційний лист з органу статистики.
    • Паспорт.
    • Договір оренди або володіння приміщенням під магазин, з планом схемою розміщення об’єкта та акт прийому передачі приміщення
    • отримуєте свідоцтво від пробірної інспекції.
    • Светлана Клієнт 4 роки тому

      Доброго дня! Проте ми плануємо відкрити інтернет-магазин, не орендуючи офіс. Чи можливо це все без оренди приміщення? І що стосується фіскального апарату? ----------Ответ должен быть больше 200 символов.------------

      • Савченко Олександр
        15%
        Савченко Олександр 4 роки тому

        Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

        Реєстрація РРО здійснюється в органах ДФС за місцем реєстрації ФОП.

        Пакет документів для реєстрації в податковій інспекції:

        - заява про реєстрацію РРО за формою N 1-РРО (реєстраційна заява);

        - копія паспорта на ваш РРО (сторінка, де вказаний заводський номер та дата виготовлення апарату);

        - копія документа, що підтверджує факт купівлі або безоплатного отримання РРО у власність, іншого документа, що підтверджує право власності або користування РРО (видаткова накладна або договір оренди на РРО);

        - копія документа на право власності або іншого документа, що дає право на розміщення господарської одиниці, де буде використовуватися РРО (договір оренди або права власності на приміщення, де буде експлуатуватися РРО);

        - копія договору з ЦСО (Центр сервісного обслуговування) на обслуговування та ремонт РРО;

        - копія установчих документів (свідоцтво про реєстрацію, свідоцтво платника податків);

        - КОРО (книга обліку розрахункових операцій) та РК (розрахункові квитанції).

        Податкова приймає пакет документів та розглядає його протягом 2-х робочих днів. За результатами розгляду Ви отримуєте довідку про резервування фіскальних номерів (дана довідка дійсна протягом 5-ти робочих днів).

        З даної довідкою та апаратом Ви звертаєтеся в сервісний центр (ЦСО), з яким Ви уклали договір на обслуговування РРО. Протягом 5-ти робочих днів ЦСО фіскалізірует апарат, вводить в експлуатацію, підключає до еквайєру та опломбує його. Видає довідку про опломбування РРО та акт введення в експлуатацію.

        Довідку про опломбування РРО та акт введення в експлуатацію необхідно надати до податкової інспекції.Протягом 2-х робочих днів податкова інспекція повинна видати свідоцтво про реєстрацію РРО.

        Після отримання свідоцтва про реєстрацію співробітник ЦСО встановлює апарат та підключає його до мережі інтернет.

    Беликов Олег  Александрович
    15%
    Беликов Олег Александрович 4 роки тому

    Юрист, м. Харків, 31 рік досвіду

    Добрый день. Продавая товары и ювелирные изделия, вы должны будете направлять покупателю чек. Это связано с принятием Закона"Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/265/95-вр Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг

    А во всем остальном обычный алгоритм действий - регистрация ФОП, постановка на учет и ведение финансово-хозяйственной деятельности. При регистрации ФОП укажите интернет-торговля.

    Левченко Ксенія Сергіївна
    Левченко Ксенія Сергіївна 4 роки тому

    Юрист, м. Вінниця, 17 років досвіду

    Так це може бути інтернет магазин.операція з торгівлі ювелірними виробами не увійшла до Переліку окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.

    У разі продажу через мережу інтернет за готівку та розрахунків у безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) потрібно використовувати РРО.

    Карпенко Андрей Владимирович
    15%
    Карпенко Андрей Владимирович 4 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Добрый день. Мы с мужем хотим открыть ювелирный интернет-магазин (часть украшений - из Китая (с китайской пробой), часть - будем изготавливать сами) и не знаем с чего начать. Можно ли продавать ювелирные изделия без фискального аппарата? И если нельзя, то как его подключить? Нужны ли специальные разрешения для продажи ювелирных изделий? Есть ли какие-то особенность в этом виде бизнеса? Что нужно для того, что бы в пробирной палате ставить пробы на свои изделия?

    https://www.prostobiz.ua/biznes/biznes_start/stati...

    https://ips.ligazakon.net/document/view/KP170041?a...

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр 4 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Доброго вечора.

    По вашим питанням повідомляю наступне.

    1) Можно ли продавать ювелирные изделия без фискального аппарата? - ні, не можна.

    Згідно з Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг" від 20.09.2019 р. № 128-IX (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/128-20):

    ФОП та юрособи-виробники ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння у разі здійснення торгівлі ними зобов' зані 19 квітня 2020 року застосовувати РРО.

    При цьому РРО необхідно зареєструвати (поставити на облік у ДФС).

    2) Нужны ли специальные разрешения для продажи ювелирных изделий? - - ні, непотрібні.

    При цьому роздрібна торгівля ювелірними та побутовими виробами з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння (далі - ювелірні вироби) здійснюється лише через спеціалізовані магазини, спеціалізовані відділи (секції) магазинів з універсальним асортиментом товарів, а також за допомогою засобів дистанційного зв’язку (тобто, інтернет-магазин підходить для даного виду діяльності).

    Продаж ювелірних виробів у дрібнороздрібній торговельній мережі, на ринках (крім розміщених на них спеціалізованих магазинів, відділів) та з рук забороняється.

    3) Відповідно до п.п. 291.5 Податкового кодексу України на єдиному податку даний вид діяльності заборонений, лише загальна система оподаткування.

    Доведеться сплачувати:

    податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) – 18%;

    військовий збір (ВЗ) – 1,5%;

    єдиний соціальний внесок (ЄСВ) – 22%

    4) Есть ли какие-то особенность в этом виде бизнеса?

    Ювелірні вироби як вітчизняного, так і іноземного виробництва під час продажу повинні мати товарні ярлики.

    Товарний ярлик ювелірних виробів передбачає наявність такої інформації: найменування або товарний знак підприємства-виробника, найменування виробу або його шифр, найменування сплаву металу та його проба, маса виробу, номер (розмір) каблучки або браслета, найменування каменю та його маса, а також позначки “виріб був у вжитку” або “б/в” для ювелірних виробів, які були у вжитку.

    Торгівля ювелірними виробами з дорогоцінних металів здійснюється суб’єктами господарювання тільки за наявності відбитка державного пробірного клейма України.

    Торгівля ювелірними виробами без відбитків державного пробірного клейма України забороняється. Суб’єкти господарювання несуть відповідальність згідно із законом за торгівлю на території України ювелірними та побутовими виробами з дорогоцінних металів, які не мають відбитка державного пробірного клейма або мають відбиток підробленого державного пробірного клейма.

    Всього доброго. Пишіть, якщо будуть додаткові питання.

    Киншов Дмитрий Сергеевич
    15%
    Киншов Дмитрий Сергеевич 4 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 6 років досвіду

    Добрий ранок,

    Вам для початку необхідно зареєструватися як ФОП, ТОВ. Це можливо звернутися до нотаріусів, держ реєстраторів.

    Далі знадобиться стати на облік у державній пробірної інспекції. Там же знадобиться надати копії документів, завірені нотаріусом:

    • Заява.
    • Облікова картка.
    • Свідоцтво про державну реєстрацію.
    • Свідоцтво ІПН.
    • Повідомлення про взяття на облік в податковому органі.
    • Виписка з реєстру ВП.
    • Інформаційний лист з органу статистики.
    • Паспорт.
    • Договір оренди або володіння приміщенням під магазин, з планом схемою розміщення об’єкта та акт прийому передачі приміщення.

    Отримуєте свідоцтво і карту постановки на облік у державній пробірної палаті.

    Щодо РРО.

    З 19.04.2020 р. ФОП та інші юр особи не мають права торгувати ювелірними виробами без РРО.

    Тобто, РРО необхідна.

    Гончаренко Константин
    12.5%
    Гончаренко Константин 4 роки тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Добрый день!

    По Вашему вопросу сообщаю следующее:

    Вам проще всего необходимо зарегистрировать ФОП.

    Есть два пути зарегистрировать ФОП не по месту прописки.

    Зарегистрировать ФОП онлайн через Дом Юстиции Украины (

    https://kap.minjust.gov.ua/) или iGov (

    https://igov.gov.ua/), указав в заявлении адрес, по которому Вы хотите зарегистрировать. В таком случае Вам предварительно необходимо будет получить электронную цифровую подпись.

    Отправить по почте нотариально заверенное заявление о государственной регистрации ФОП и необходимые документы, указав в заявлении адрес, по которому Вы хотите зарегистрировать ФОП.

    Документы для регистрации.

    Требования к оформлению документов, представляемых для государственной регистрации

    Документы, представляемые для государственной регистрации, должны отвечать следующим требованиям:

    1) документы должны быть изложены на государственном языке и дополнительно, по желанию заявителя, - на другом языке (кроме заявления о государственной регистрации);

    2) текст документов должен быть написан разборчиво (машинописью или от руки печатными буквами)

    3) документы не должны содержать подчистки или приписки, зачеркнутые слова и иные исправления, не оговоренные в них, орфографические и арифметические ошибки, заполняться карандашом, а также содержать повреждения, которые не позволяют однозначно истолковать их содержание;

    4) документы в электронной форме должны быть оформлены в соответствии с требованиями, определенными законодательством;

    Для государственной регистрации физического лица предпринимателем представляются следующие документы:

    1) заявление о государственной регистрации физического лица предпринимателем;

    2) идентификационный код налогоплательщика.

    3) заявление об избрании физическим лицом упрощенной системы налогообложения и / или регистрационное заявление о добровольной регистрации в качестве плательщика налога на добавленную стоимость по форме, утвержденной центральным органом исполнительной власти, обеспечивающим формирование государственной налоговой и таможенной политики, - по желанию заявителя;

    Ну и необходимо встать на учет в фискальной службе.

    Конкретно по Вашей деятельности необходимо преобрести РРО (реєстратор розрахункових операцій), зарегистрировать его в налоговой по месту регистрации ФОП (ЗАПОЛНИТЬ ЗАЯВЛЕНИЕ ПО УКАЗАНОЙ ФОРМЕ) и выдавать покупателям чеки на продукцию(или отправлять их вместе с посылкой почтой).

    Относительно группы налогообложения ФОП:

    Разница между 2-й и 3-й группой: 2 группа доход не более 1,5 млн.грн. в год, единый налог - 20% от минимальной зарплаты; 3 группа доход не более 5 млн.грн., налог за себя и налог 5% от дохода.

    Чтобы идти по упрощённой системе налогообложения, подать заявление в налоговую нужно в течении 10 дней с момента регистрации, если выбрали 3 группу, и до конца месяца, если выбрали 2.

    Помимо этого вам нужно будет вести Книгу доходов, в которой обязательно нужно указывать даты и суммы поступлений денег на ваш счёт. Эту книгу также нужно будет зарегистрировать в налоговой.

    Отчётность в налоговую нужно подавать ежеквартально и за год.

    В Пенсионный фонд нужно будет платить ЕСВ - единый социальный взнос ( будет идти стаж), размер взноса на сегодня - 918,06 грн. (22% от минимальной зарплаты).

    Так же ПДФО - 18%(ЗА НАЕМНЫХ РАБОТНИКОВ) и ВЗ -1,5%

    С уважением,

    Константин Гончаренко

    Костромина Виктория
    7.5%
    Костромина Виктория 4 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    Інструкція щодо надання послуг з ремонту та виготовлення ювелірних виробів та інших виробів з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння - https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0806-00

    Торгівля ювелірними виробами без відтисків державного пробірного клейма України або документів, що підтверджують їх якість забороняється - https://dpss-te.gov.ua/golovni-novini/torgivlia-iu...

    ЗМІНИ, що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 4 червня 1998 р. № 802 - https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/41-2017-%D0%BF

    для початку роботи

    1. Зареєструвати підприємницьку діяльність. - ПП, ЗАТ, ВАТ, ТОВ).

    2. стати на облік у державній пробірної інспекції. Там же знадобиться надати копії документів, завірені нотаріусом:

    • Заява.
    • Облікова картка.
    • Свідоцтво про державну реєстрацію.
    • Свідоцтво ІПН.
    • Повідомлення про взяття на облік в податковому органі.
    • Виписка з реєстру ВП.
    • Інформаційний лист з органу статистики.
    • Паспорт.
    • 3. Знадобляться вага високого класу точності зі свідоцтвом про повірку.
    • 4. Гарантія та сервісне обслуговування ювелірних виробів.

    почитайте - https://horoshop.ua/blog/sozdanie-uvelirnogo-inter...,

    http://www.consumer.gov.ua/News/5638/Osoblivosti_z...

    Малик Олександр Володимирович
    5%
    Малик Олександр Володимирович 4 роки тому

    Адвокат, м. Вінниця, 9 років досвіду

    Світлана, доброго дня!

    Для початку здійснення діяльності щодо продажу ювелірних виробів через інтернет-магазин Вам необхідно зареєструвати свою діяльність у формі ФОП або є ТОВ. Приміщення орендувати не обов'язково.

    Потім слід звернутися до Державної пробірної інспекції та надати наступні копії документів, завірені нотаріусом, а саме: заява, облікова картка, свідоцтво про державну реєстрацію, свідоцтво ІПН, повідомлення про взяття на облік в податковому органі, виписка з реєстру ВП, інформаційний лист з органу статистики, паспорт, договір оренди або володіння приміщенням під магазин, з планом схемою розміщення об’єкта та акт прийому передачі приміщення. Після чого, отримуєте свідоцтво і карту постановки на облік у Державній пробірній палаті.

    Крім того, у разі продажу через мережу інтернет за готівку та розрахунків у безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) потрібно використовувати РРО.

    З повагою, Олександр Малик


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України