Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Міграційне право, 11 квітня 2020, питання №16316 300₴

Где можно прописать новорожденного ребёнка

Добрый день. У меня киевская прописка, жена подписана в ДНР и имеет справку переселенца. Возможно ли нашего новорожденного ребёнка прописать в Киеве, по адресу моей прописки?

Відповіді юристів (15)

    Ковальчук Владимир
    6.7%

    Чтобы зарегистрировать новорожденного ребенка, можно оформить заявление в электронной форме на сайте Министерства юстиции. Кроме заявления нужно приложить электронные копии документов, которые нужно будет отсканировать и приложить электронную подпись заявителя.Родители обязаны не позднее 1 месяца со дня родов, зарегистрировать рождение ребенка в органе государственной регистрации актов гражданского состояния по месту жительства одного из родителей или по месту рождения ребенка.Заявителями могут быть как родители ребенка, так и другие лица. Присутствие обоих родителей является обязательным, если родители имеют разные фамилии.Государственная регистрация проводится с одновременным определением происхождения ребенка и присвоением ему имени, фамилии и отчества.

    КАКИЕ ДОКУМЕНТЫ НУЖНЫ ДЛЯ РЕГИСТРАЦИИ РОЖДЕНИЯ?

    Одновременно с заявлением о государственной регистрации рождения (устной или письменной) для проведения государственной регистрации рождения ребенка подается:

    • паспорт заявителя, если заявителями являются не родители ребенка;— документ, подтверждающий факт рождения — медицинский документ, выданный учреждением здравоохранения;
    • паспорта родителей или одного из них;
    • документ, подтверждающий происхождение ребенка от отца (свидетельство о браке или совместное заявление матери и отца ребенка или заявление матери);
    • С целью создания благоприятных условий, направленных на упрощение доступа граждан к административных услуг во всех регионах Украины предоставляется услуга по приему документов, необходимых для государственной регистрации рождения, и выдачи соответствующего свидетельства непосредственно в родильных домах.Информация о роддомах, в которых можно получить свидетельство о рождении ребенка на официальном сайте Министерства юстиции.По желанию родителей или одного из них во время проведения государственной регистрации рождения ребенка могут быть приняты документы для регистрации места проживания новорожденного ребенка.Есть ли наказание для родителей, которые несвоевременно зарегистрировали ребенка?Несвоевременная без уважительной причины государственная регистрация родителями рождения ребенка в государственных органах регистрации актов гражданского состояния влечет наложение штрафа от одного до трех необлагаемых минимумов доходов граждан (от 51 до 153 грн). Вы можете заригистрировать у себя в Киеве.Разрешение собственников не нужно.igov.gov.ua можно на сайте
    Адвокат Евгений Александрович
    6.7%
    Адвокат Евгений Александрович 4 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    Ребенок может быть зарегистрирован по месту регистрации одного из родителей.

    Поэтому возможна регистрация ребёнка по месту Вашей регистрации в одном из районов г. Киева.

    Для этого, необходимо обратиться Вам, вместе с супругой (либо от нее заявление) та Центр предоставления административных услуг, который находится в местной государственной администрации того из районовг г Киева, где Вы зарегистрированы.

    Можете попробовать зарегистрировать ребёнка в режиме онлайн:

    https://igov.gov.ua/subcategory/1/2/situation/17

    Для регистрации места проживания необходимо подать в Центр предоставления административных услуг:

    1. заявление (заполняет администратор - подписывает заявитель);2. паспорта родителей, справка переселенца, документ, в который вносятся сведения о месте проживания; свидетельство о рождении; 3.документы на право на проживание в жилье - ордер, свидетельство о праве собственности, договор найма (поднайма, аренды), решение суда, вступившее в законную силу, о предоставлении лицу права на заселение, права собственности, права на регистрацию места жительства или другие документы; 4. квитанция об оплате административного сбора.

    Удачи Вам!

    Беликов Олег  Александрович
    6.7%
    Беликов Олег Александрович 4 роки тому

    Юрист, м. Харків, 31 рік досвіду

    Добрый вечер. Так как вы отец ребенка, то можете зарегистрировать его по своему адресу, это предусмотрено действующим законодательством. Сейчас это можно сделать в режиме онлайн, на сайте Министерства юстиции, заполнив форму установленного образца. Когда будут сняты ограничительные меры, то вы зарегистрируете ребенка в ЗАГСе или в Сервисном центре предоставления административных услуг.

    Крикун Сергій  Павлович
    6.7%
    Крикун Сергій Павлович 4 роки тому

    Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

    "ПРАВИЛА реєстрації місця проживання" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/207-2016-п):

    "3. Реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання/перебування здійснюється виконавчим органом сільської, селищної або міської ради, сільським головою (у разі коли відповідно до закону виконавчий орган сільської ради не утворено) (далі - орган реєстрації) на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, на яку поширюються повноваження відповідної сільської, селищної або міської ради....

    5. Батьки або інші законні представники зобов’язані зареєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження....

    8. Документи для здійснення реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи подаються до органу реєстрації (у тому числі через центр надання адміністративних послуг) з урахуванням вимог Закону України “Про адміністративні послуги”....

    За бажанням батьків чи одного з них документи для реєстрації місця проживання новонародженої дитини можуть бути подані через органи державної реєстрації актів цивільного стану під час проведення державної реєстрації народження дитини.

    Реєстрація місця проживання новонародженої дитини може здійснюватися також через органи соціального захисту населення на підставі даних, що зазначив законний представник, з яким постійно проживає дитина, у заяві про призначення допомоги при народженні дитини....

    18....У разі реєстрації місця проживання батьків за різними адресами місце проживання дитини, яка не досягла 14 років, реєструється разом з одним із батьків за письмовою згодою другого з батьків у присутності особи, яка приймає заяву, або на підставі засвідченої в установленому порядку письмової згоди другого з батьків (крім випадків, коли місце проживання дитини визначено відповідним рішенням суду або рішенням органу опіки та піклування).".

    Савченко Олександр
    6.7%
    Савченко Олександр 4 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Доброго вечора.

    ПРАВИЛА реєстрації місця проживання (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/207-2016-%D0%BF):

    5. Батьки або інші законні представники зобов’язані зареєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження.

    8. Документи для здійснення реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи подаються до органу реєстрації (у тому числі через центр надання адміністративних послуг) з урахуванням вимог Закону України “Про адміністративні послуги”.

    За бажанням батьків чи одного з них документи для реєстрації місця проживання новонародженої дитини можуть бути подані через органи державної реєстрації актів цивільного стану під час проведення державної реєстрації народження дитини.

    Реєстрація місця проживання новонародженої дитини може здійснюватися також через органи соціального захисту населення на підставі даних, що зазначив законний представник, з яким постійно проживає дитина, у заяві про призначення допомоги при народженні дитини.

    У разі реєстрації місця проживання батьків за різними адресами місце проживання дитини, яка не досягла 14 років, реєструється разом з одним із батьків за письмовою згодою другого з батьків у присутності особи, яка приймає заяву, або на підставі засвідченої в установленому порядку письмової згоди другого з батьків (крім випадків, коли місце проживання дитини визначено відповідним рішенням суду або рішенням органу опіки та піклування).

    21-1. Місце проживання дитини віком до 14 років може бути зареєстровано за заявою батьків чи одного з них, поданою в електронній формі з використанням кваліфікованого електронного підпису через інформаційно-телекомунікаційну систему органу реєстрації, яка забезпечує функціонування реєстру територіальної громади.

    У разі реєстрації місця проживання батьків за різними адресами згода батьків на реєстрацію місця проживання дитини віком до 14 років підтверджується їх кваліфікованими електронними підписами або засвідчується кваліфікованим електронним підписом нотаріуса.

    Отже, Ви можете зареєструвати дитину у Києві, за місцем своєї прописки.

    Всього доброго.

    Десятник  Володимир  Олексійович
    6.7%
    Десятник Володимир Олексійович 4 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 50 років досвіду

    Якщо за місцем вашої реєстрації Ви не є власником житла, його згоди на вселення дитини не потрібно (ч. 2 ст. 156 ЖК України).

    Стаття 156. Права і обов'язки членів сім'ї власника жилого будинку (квартири)

    Члени сім'ї власника жилого будинку (квартири), які проживають разом з ним у будинку (квартирі), що йому належить, користуються жилим приміщенням нарівні з власником будинку (квартири), якщо при їх вселенні не було іншої угоди про порядок користування цим приміщенням.

    За згодою власника будинку (квартири) член його сім'ї вправі вселяти в займане ним жиле приміщення інших членів сім'ї. На вселення до батьків їх неповнолітніх дітей згоди власника не потрібно.

    • Царьов Роман  Валерійович
      Царьов Роман Валерійович 4 роки тому

      Адвокат, м. Харків, 21 рік досвіду

      Вы можете зарегистрировать вашего новорожденного ребенка по месту постоянного своего жительства с письменного согласия Вашей жены, без согласия собственника жилья!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Токмач Галина Николаевна
    6.7%
    Токмач Галина Николаевна 4 роки тому

    Юрист, м. Мирноград, 12 років досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Здравствуйте, Марат. Конечно, можете прописать по своему месту регистрации.

    Согласно ст. 29 Гражданского кодекса Украины Місцем проживання фізичної особи, яка не досягла десяти років, є місце проживання її батьків (усиновлювачів) або одного з них, з ким вона проживає, опікуна або місцезнаходження навчального закладу чи закладу охорони здоров'я, в якому вона проживає.

    Правила реєстрації місця проживання:

    5. Батьки або інші законні представники зобов’язані зареєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження.

    За бажанням батьків чи одного з них документи для реєстрації місця проживання новонародженої дитини можуть бути подані через органи державної реєстрації актів цивільного стану під час проведення державної реєстрації народження дитини.

    Александров Євгеній (Адвокат)
    6.7%
    Александров Євгеній (Адвокат) 4 роки тому

    Адвокат, м. Ужгород, 23 роки досвіду

    Добрый день!

    Как таковая "Прописка" - отменена в Украине ещё 2003 году.

    На сегодняшний день есть институт - регистрации. Зарегистрировать можете по месту жительства одного из родителей.

    На Ваш вопрос, ответ – возможно!!! Кроме того, Вы обязаны зарегистрировать на протяжении 3 месяцев с дня рождения Вашего ребенка. По месту регистрации одного из родителей.

    Киншов Дмитрий Сергеевич
    6.7%
    Киншов Дмитрий Сергеевич 4 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 6 років досвіду

    Добрий ранок.

    Чинне законодавство дозволяє зареєструвати дитину в органах реєстрації актів цивільного стану за місцем її народження, що підтверджується довідкою медичної установи, або за місцем проживання її батьків (чи одного з них), яке визначається за пропискою у паспорті. Перед тим, як подавати документи на реєстрацію дитини, потрібно визначитися з ім’ям, прізвищем та по батькові дитини.

    Державна реєстрація народження дитини провадиться органом державної реєстрації актів цивільного стану (або ЦНАП) з одночасним визначенням її походження та присвоєнням прізвища, імені та по батькові і засвідчується свідоцтвом про народження (стаття 144Сімейного кодексу України).

    Одночасно з заявою про державну реєстрацію народження подаються:

    а) паспорти або паспортні документи, що посвідчують особи батьків (одного з них). Якщо документ, що посвідчує особу одного з батьків, з поважних причин не може бути пред’явлений, то орган державної реєстрації актів цивільного стану не вправі відмовити в державної реєстрації народження дитини. Відомості про другого з батьків у цьому разі зазначаються на підставі свідоцтва про шлюб.

    б) паспорт або паспортний документ, що посвідчує особу заявника, у разі, якщо державна реєстрація народження провадиться не батьками, а іншою особою.

    в) документ, який є підставою для внесення відомостей про батька дитини (свідоцтво про шлюб, заява матері, спільна заява матері та батька дитини). За відсутності свідоцтва про шлюб підтвердженням зареєстрованого шлюбу може бути відмітка про його державну реєстрацію в паспортах або паспортних документах матері та батька дитини

    Сподіваюсь консультація Вам допомогла та була корисною.

    Гончаренко Константин
    6.7%
    Гончаренко Константин 4 роки тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Згідно ст. 29 ЦК України дитина може бути зареєстрована за місцем народження або з одним з батьків чи законних представників на тереторії де вони проживають та зареєстровані. Враховуючи сказане:

    Ви як батько можете зареєструвати свою дитину разом з Вами за місцем Вашого проживання та реєстрації , для цього необхідно:

    Подати до органу РАЦС(ЗАГС) у районі Вашого проживання такі документи:

    1. Заяву про державну реєстрацію проживання дитини.

    2. Паспорт(одного з батьків на підставі якого проводиться реєстрація місця проживання.

    3. Свідоцтво про народження дитини

    4. Документ , який містить відомості про батька(свідоцтво про шлюб, заява матері з відомостями про батька, Ваша спільна заява з зазначенням необхідних даних)

    5. Окрема заява -згода матері дитини на реєстрацію дитини за адресою батька.

    Враховуючи карантинні обмеження в Україні введені Постановою 211 КМУ у зв язку з поширенням коронавірусної інфекції COVID -19, ПРОЦЕДУРУ РЕЄСТРАЦІЇ МОЖНА ВЧИНИТИ НАСТУПНИМ ЧИНОМ:

    1. Надіслати вказані документи поштою рекомендованим листом з описом вкладення та повідомленням про вручення, на адресу РАЦСу у Вашому районі, після чого дочекатися дзвінка спеціаліста чи повідомлення про результати розгляду.

    2. Подати документи через ЦНАП у конверті скориставшись спеціальною скринькою для кореспонденції на час карантину(за результатами розгляду Вас повідомлять , телефоном, поштою чи електронною поштою.

    3. Подати документи онлайн скориставшись онлайн - сервісами Міністерства юстиції( заповнити заяву у особистому кабінеті на сайті просканувати документи та завантажити їх у електронному вигляді та для підтвердження накласти власний електронний цифровий підпис.) Повідомлення про опрацювання надійде на ті контактні дані, що вказані в особистому кабінеті.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Костромина Виктория
    6.7%
    Костромина Виктория 4 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    да , возможно

    согласия собственников не нужно

    а вообще вы можете прописать ребенка или по вашему месту регистрации ( прописки) или по месту прописки вашей жены, мамы ребенка

    Нешик Татьяна
    6.7%
    Нешик Татьяна 4 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 23 роки досвіду

    Добрый день!

    Конечно, возможно зарегистрировать ребёнка по вашему месту регистрации. Законодательством предусмотрен срок 3 месяца для регистрации ребёнка по месту жительства (прописки) одного из родителей.Для этого Вам нужно будет обратиться вместе с супругой в Центр предоставления административных услуг вашего района в течении трёх месяцев после рождения ребенка со следующими документами:

    - заявление (оформляется на месте в ЦНАП);

    - паспорта родителей;

    - справка переселенца;

    - свидетельство о рождении ребёнка;

    - документы на жилье (свидетельство о праве собственности, договор купли- продажи, договор дарения, аренды);

    - квитанция об оплате административного сбора.

    Хорошего дня)

    Малик Олександр Володимирович
    10%
    Малик Олександр Володимирович 4 роки тому

    Адвокат, м. Вінниця, 9 років досвіду

    Марат, здравствуйте!

    Ребенка можно зарегистрировать по месту регистрации одного из родителей.

    Возможна регистрация ребёнка по месту Вашей регистрации в одном из районов г. Киев.

    Вам нужно, вместе с супругой (либо от нее заявление) обратиться в Центр предоставления административных услуг, который находится в местной государственной администрации того из районовг г Киева, где Вы зарегистрированы.

    Можно также зарегистрировать ребёнка в режиме онлайн: https://igov.gov.ua/subcategory/1/2/situation/17

    Для регистрации места проживания необходимо подать в Центр предоставления административных услуг: заявление (заполняет администратор - подписывает заявитель);2. паспорта родителей, справка переселенца, документ, в который вносятся сведения о месте проживания; свидетельство о рождении; 3.документы на право на проживание в жилье - ордер, свидетельство о праве собственности, договор найма (поднайма, аренды), решение суда, вступившее в законную силу, о предоставлении лицу права на заселение, права собственности, права на регистрацию места жительства или другие документы; 4. квитанция об оплате административного сбора.

    С уважением, Александр Малик

    Адвокат Евгений Александрович
    10%
    Адвокат Евгений Александрович 4 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    Ребенок может быть зарегистрирован по месту регистрации одного из родителей.

    Поэтому возможна регистрация ребёнка по месту Вашей регистрации в одном из районов г. Киева.

    Для этого, необходимо обратиться Вам, вместе с супругой (либо от нее заявление) та Центр предоставления административных услуг, который находится в местной государственной администрации того из районовг г Киева, где Вы зарегистрированы.

    Можете попробовать зарегистрировать ребёнка в режиме онлайн:

    https://igov.gov.ua/subcategory/1/2/situation/17

    Для регистрации места проживания необходимо подать в Центр предоставления административных услуг:

    1. заявление (заполняет администратор - подписывает заявитель);2. паспорта родителей, справка переселенца, документ, в который вносятся сведения о месте проживания; свидетельство о рождении; 3.документы на право на проживание в жилье - ордер, свидетельство о праве собственности, договор найма (поднайма, аренды), решение суда, вступившее в законную силу, о предоставлении лицу права на заселение, права собственности, права на регистрацию места жительства или другие документы; 4. квитанция об оплате административного сбора.

    Нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально.

    Удачи Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України