Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 17 червня 2020, питання №22190

виплата лікарняних під час відсторонення від посади

Добрий день. Працівник ОМС був на лікарняном з 04 червня 2020 р. , але 09 червня 2020 року його відстороняють на 2 місяці від посади ухвалою суду. 16.06.2020 працівник закрив лікарняний і сдав його до бухгалтерії. 17.06.2020 працівник відкриває новий. Чи можна оплачувати по 1 та другому лікарняному перші 5 днів за рахунок підприємства та остальні дні за рахунок соцстраху?

Відповіді юристів (1)

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    У випадку відсторонення працівника від роботи з припиненням виплати зарплати, допомога по тимчасовій непрацездатності не надається, оскільки допомога по тимчасовій непрацездатності надається застрахованій особі, як повна або часткова компенсація заробітної плати, яку вона втрачає внаслідок захворювання, або інших страхових випадків.

    Відповідно до умов статті 82 КЗпП відсторонення працівника від роботи не враховується до стажу роботи, що дає право на щорічну відпустку. За період відсторонення від роботи без збереження заробітної плати страховий внесок на соціальне страхування не сплачується, і такий період до страхового стажу не зараховується.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України