Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 29 червня 2020, питання №23137

В скільки обійдеться оформлення дому

Доброго дня. Скажіть будь ласка, скільки на даний час коштує оформлення дому, при купівлі дому за 10 000₴. За що платить покупець і скільки, і за що платить продавець і також приблизна сума. Дякую дуже!

Відповіді юристів (1)

    Змисла Марта
    Змисла Марта 3 роки тому

    Юрист, м. Львів, 5 років досвіду

    Доброго вечора.

    Покупець нерухосості сплачує збір на загальнообов'язкове пенсійне страхування у розмірі 1% від ціни нерухомості в Пенсійний Фонд України та держмито у розмірі 1% від вартості об'єкта нерухомості, а також послуги в нотаріуса.

    Натомість продавець нерухомості сплачує податок на дохід у розмірі 5% від вартості нерухомості, держмито у розмірі 1% від вартості об'єкта нерухомості та військовий збір 1,5 % від вартості нерухомості.

    Варто зазначити, що продавець не сплачує податок на дохід у разі якщо: продаж нерухомості відбувається не частіше одного разу протягом звітного податкового року або об'єкт продажу перебував у власності такого платника податків понад три роки. (п. 172.1 стю 172 ПК України).

    Водночас наведене правило не поширюється у разі продажу об'єкта нерухомості, яке було отримано таким платником податку у спадщину.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України