Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 15 липня 2020, питання №24381

Звільнення вагітної що працює на умовах строкового договору

Доброго дня! Цікавить питання стосовно того чи можливе звільнення вагітної жінки, яка працює на умовах строкового договору, який був укладений на період дії карантину в державному органі. І які дії має вчинити вагітна жінка, якщо її хочуть звільнити?

Відповіді юристів (1)

    Ступакова Вікторія Ігорівна
    Ступакова Вікторія Ігорівна 3 роки тому

    Адвокат, м. Дніпро, 22 роки досвіду

    Добрий день! Звільнення вагітних жінок за загальним правилом не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення з обов'язковим працевлаштуванням. Обов'язкове працевлаштування зазначених жінок здійснюється також у випадках їх звільнення після закінчення строкового трудового договору. На період працевлаштування за ними зберігається середня заробітна плата, але не більше трьох місяців з дня закінчення строкового трудового договору (ст. 184 КЗпП України)

    Вам необхідно надати роботодавцю заяву, якою повідомити про вашу вагітність. До заяви треба додати довідку про те, що ви вагітні. Обов'язково вимагайте проставлення відмітки про прийняття заяви на вашому екземплярі. Звичайно можлива ситуація, що у вас її не будуть приймати, або не будуть ставити відмітку про прийняття. В такому випадку надішліть її роботодавцю рекомендованим листом з описом вкладення.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України