Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 23 липня 2020, питання №25015

звільнення вагітної у липні без оплати лікарняного від червня

20.07.2020 було вручено моїй невістці трудову книжку із записом про звільнення в зв*язку із ліквідацією банка Хрещатик, при йьому знали , що є лікарняний на вагітність з 26.06,який не прийняли у відділ кадрів і бухгалтерію, а направили вагітну жінку у відділення Соцзахисту. Працівник Подільського від.Соцзахисту не прийняла лікарняний тому,що в держреєстрі інформація ,що ліквідація банку триває.
Наскільки правомочні дії працівників вказаних організацій? чи можна щось змінити?
Дякую

Відповіді юристів (1)

    Юрій
    Юрій 3 роки тому

    Юрист, м. Київ, 6 років досвіду

    Доброго дня!

    В даному випадку звільнення вашої невістки є законним, проте, роботодавець зобов‘язаний в подальшому офіційно їх працевлаштувати.

    На період працевлаштування за вагітною жінкою зберігається середній заробіток (заробітна плата, премії, надбавки, відпускі тощо), але не більше ніж на три місяці.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України