Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 29 серпня 2020, питання №27597

Як виселити орендодавця з своєї кварти, якщо ми не складали договір на оренду квартири

Орендодавець не хоче зїжджатати з моєї кварти,а договору на оренду ми не складали, що мені робити?

Відповіді юристів (6)

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 24 роки досвіду

    По-перше про яке виведення ви говорите? По-друге це ваша квартира, а власника, і саме головне у вас немає правових підстав взагалі шось вимагати як орендарю, ви не оформили договір. Що ви скажете поліції, якщо викличете? Спочатку офорсіть договір, припинять всі умови в договорі, в тому числі і заборону проживати власнику. Бо в іншому випадку поліцію може викликати власник, і виселити вас , а потім будете докащувать що ви йому гроші платили. Ні до поліції, ні тим більш до суду вам немає з чим звертатися.

    • Роман Клієнт 3 роки тому

      Добрий вечір, така ситуація, що, я власник квартири, а людям яким я здавав свою квартиру в оренду без договору відмовляються виїжджати з моєї квартири, що я маю робити? При зверненні в поліцію і мене чекають проблеми за неоплачення налогів.

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 24 роки досвіду

    Зрозуміло, ви неправильно питання поставили. В такому випадку звичайно викликайте поліцію , і висиляйте. Треба більш інформації, скільки часу вони знімають квартиру як вони оплачували, чи вимагали висилення їх, і яким чином і т.д. Ці всі моменти треба знать щоб рекомендувати вам як вийти з ситуації. Податкову не бійтесь.

    • Роман Клієнт 3 роки тому

      Здаю в оренду квартиру їм вже як 4 роки, оплата була кожного місяця в руки, на рахунок виселення договорились на початку місяця що вони виселяються до першого вересня, а тепер вони мені говорять, що не будуть виселятися до кінця вересня і кажуть роби, що хочеш, але ми не зїдемо!

      А чому ви кажете не боятись податкової?

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 24 роки досвіду

    А що вони предьявлять в податкову? Договору немає, оплата проходила налом, як довести що ви брали гроші, а може ви волонтер, і у вас добре серце і пустили їх пережити важкі часи. Податкова не буде цим займатися, в них зараз і так достатньо проблем, безперспективна справа. А от виселити їх з такими хамськими запросами залюбки.

    • Роман Клієнт 3 роки тому

      Дуже дякую вам за відповідь!

      Ще один момент мене цікавить, а поліція не може мене звинувачувати за незаконне здавання житла?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України