Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 02 жовтня 2020, питання №30085

Можно ли оспорить штраф за дневные огни

Законно ли выписывают штраф за не включенный ближний свет за пределами населенного пункта.

И если жтот штраф не законен, что делать чтобы его оспорить?

Відповіді юристів (2)

    Марусяк Андрій Романович
    Марусяк Андрій Романович 3 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 7 років досвіду

    З 1 жовтня по 1 травня за містом на авто мають бути увімкнені денні ходові вогні або ближнє світло фар.

    Відповідний обов’язок водія у період з 1 жовтня по 1 травня передбачено пунктом 9.8 Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10.10.2001 № 1306.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго дня, Руслане!

    "Законно ли выписывают штраф за не включенный ближний свет за пределами населенного пункта"?

    Законно, як писав колега вище!

    И если этот штраф не законен, что делать чтобы его оспорить?

    КУпАП встановив для водіїв лише 10-денний строк на оскарження постанови про притягнення до адмінвідповідальності. Відлік починається з наступного дня від дня винесення постанови.

    Після отримання копії постанови ви маєте право звернутися за захистом своїх прав до керівництва патрульного поліції. Але такі звернення часто ігнорують. Тому аби не витрачати час, відразу звертайтеся до суду. Подайте заяву до суду за місцем вашої прописки або за місцеперебування відповідача, тобто працівника поліції.

    Позовна заява має ґрунтуватися на нормах КУпАП. У ній слід обов’язково зазначити, чому ви вважаєте цю постанову незаконною. Позовну заяву можна не завозити особисто, а надіслати поштою. Але якщо ви відправляєте її останнього дня вказаного строку, вона має потрапити на пошту не пізніше 12 години ночі, інакше буде вважатися, що заява надійшла на 11 день, а отже, відбулося порушення процесуального строку, і таку заяву суд може не прийняти.

    Успіхів !


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України