Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 03 жовтня 2020, питання №30157

Налог с продажи недвижимости

Добрый день!
Скажите пожалуйста, уплачивает или НЕ уплачивает НДФЛ НЕрезидент при продаже квартиры, которая была у него в собственности БОЛЕЕ 3Х ЛЕТ, при условии, что никаких других сделок с недвижимостью в этом календарном году у него НЕ Было.
Напишите пожалуйста упласивает или Не уплачивает. Буду благодарна за однозначный ответ без пояснений и ссылок.

Відповіді юристів (1)

    Дмитрий
    Дмитрий 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 12 років досвіду

    Не уплачивает.Якщо об’єкт нерухомості, зазначений у п. 172.1 ПКУ, перебуває у власності нерезидента більше трьох років, то дохід від продажу такої нерухомості не оподатковується.

    Дохід від операцій з продажу (обміну) об’єктів нерухомості, які перебувають у його власності менше трьох років, що здійснюються фізичними особами – нерезидентами, оподатковується за ставкою 18%, визначеною у п. 167.1 ПКУ.Якщо дохід, отриманий нерезидентом від продажу протягом звітного податкового року більш як одного з об’єктів нерухомості, зазначених у п. 172.1 ПКУ, або від продажу об’єкта нерухомості, не зазначеного у п. 172.1 ПКУ, такий дохід оподатковується також за ставкою 18%.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України