Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 08 жовтня 2020, питання №30523

Предприятие не отпускает в учебный отпуск

Здраствуйте. Учусь заочно и работаю. Пришел вызов на дипломирование. Могут ли меня не отпустить в этот учебный отпуск с предприятия?

Відповіді юристів (1)

    Владислав
    Владислав 3 роки тому

    Юрист, м. Одеса, 6 років досвіду

    Добрий вечір! Відповідно до вимог статті 216 КЗпП України та ст. 15 Закону про відпустки визначається право працівників на відпустку у зв’язку з навчанням у вищих навчальних закладах, навчальних закладах післядипломної освіти та аспірантурі.

    Зазначені відпустки надаються лише працівникам, які успішно навчаються без відриву від виробництва у ВНЗ з вечірньою та заочною формами навчання, у тому числі для захисту дипломного проекту.

    Тривалість зазначеної відпустки диференціюється за низкою критеріїв: форма навчання; рівень акредитації ВНЗ; курс, на якому працівник навчається, тощо.

    Отже, роботодавцем порушені вимоги трудового законодавства. У випадку запитань - звертайтесь.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України