Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 15 січня 2021, питання №36397

возможно ли стать наследником?

Добрый вечер!Ситуация, такая родители умерли осталось 2 дома. 1 дом одной сестры по документам, а 2 дом якобы второй сестры. 2 сестра умирает, но у нее есть сын( живет в Крыму). 1 сестра не писала отказ на 2 дом,т. к живет в зоне АТО . может ли 1 сестра быть наследником и что делать?

Відповіді юристів (2)

    Змисла Марта
    Змисла Марта 3 роки тому

    Юрист, м. Львів, 5 років досвіду

    Добрий вечір.

    В даному випадку нехай звернеться до нотаріуса з заявою про прийняття спадщини. Якщо син спадкодавця у встановлений строк не прийме спадщину, то він вважається таким, що не прийняв, що зумовлює неможливість спадкування та відповідно право на спадок переходить до спадкоємців наступних черг.

    У разі необхідності детальнішої консультації, то звертайтесь через мій профіль.

    Танача Юлія  Антонівна
    Танача Юлія Антонівна 3 роки тому

    Адвокат, 17 років досвіду

    Добрый день, Ирина!

    Родная сестра является наследником второй очереди и вполне может вступить в наследство, если сын ( наследник первой очереди) в течении 6 месяцев с момента смерти не обратиться в нотариальную контору для принятия наследства.

    Живет в зоне АТО - что Вы имели в виду - подконтрольную или не подконтрольную территорию Украины? Если НКТ и смерть произошла на НКТ - дополнительно, перед обращением к нотариусу, необходимо будет в судебном порядке установить факт смерти.

    Если на контролируемой территории - просто обратиться к любому нотариусу до истечения 6 месяцев со дня смерти.

    Удачи Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України